Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Kamuda tasarruf!

Çok şükür son 21 yıldır tasarruf tasarruf diye diye bu sefer ciddi bir somut adım atıldı.Hep söylüyorum Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek bizim için çok değerli birisi. Son 10 yıl içerisinde birçok maliye bakanı görevinden affını isteyerek ayrıldı. Ekonominin can damarı olan maliye bakanlığının bu tür eylemlerle gündeme geliyor olması hem ülkemizde hemde Uluslar arası arenada ACABA BİR SORUN MU VAR diye düşündürmüyor değil.

İster sevin ister sevmeyin ama Sayın Mehmet Şimşek ‘ in aldığı ve uyguladığı kararların hepsi realist yaklaşımlar. Bugüne kadar atılmayan ciddi adımlar Mehmet Şimşek sayesinde atıldı. Her ne kadar ülkede yaşanan ekonomik krizi dert ediyor olsakta, bu sürecin kısa bir zaman diliminde biteceğini düşünüyorum.

Gelelim geçtiğimiz gün Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ’ni ciddi anlamda ikinci yarıda yani 3. çeyrekte uygulamaya koyacaklarını açıkladı.

Bu arada şu an da gıda sektöründe uygulanan % 8’lik kdv yani katma değer vergisi % 10 ‘ a , yine diğer bir katma değer vergisi olan meblağ %18′ den %20’ ye çıkarıldı.

Marketlerin, kafe ve restorantların sürekli denetleneceğini bildiren Sayın Mehmet Şimşek. Kamusal alanda da çok yakında ciddi tedbirler alacaklarını açıkladı.

Yine geçtiğimiz günlerde kamuya ait olan 500 makam aracını satılığa çıkarıp, ilerleyen aylarda 1000 adet daha satışını gerçekleştirecekleri araçların gelirlerini hazineye devir edecekler. Ayrıca Türkiye’nin birçok bölgesinde satılığa çıkarılacak olan araziler de satılıp geliri hazineye devir edilecek.

Bizler tasarrufun önce kamuda olmasını ve ciddi adımların atılmasını istiyorduk. Nitekim böyle de oldu.

Fakat bizim için diğer önemli bir konu ise ihtiyaç fazlası personel. Yani devletin ve belediyelerin kamu ve kurumların bünyesinde çalışan, torpilli ve gereksiz departmanlarda çalışan boş yere maaş alan personellerin istihdamdan çıkarılması. Bu cümleyi kibarlık olsun diye kurdum, açıkçası şu , gereksiz bütün insanları işten çıkaracaksınız. Her birinin aldığı gereksiz maaş devletin sırtında yük oluşturuyor, ve bizler bu yükün faturasını çok ağır ödüyoruz.

Bu arada kamuda tasarruf deyince aklıma kamu ve kurumların ihtiyaçları olan ve doğrudan temin ve ihale ile alınan tüm ürünlerin, materyallerin tamamı özel denetime tabii tutulmalı.

Alınacak olan ürünler için en az 3 farklı firmadan teklif alınmalı ve aynı marka ürünün en ucuz fiyata alınması sağlanmalı.

Vergi aflarının bir an önce yasadan çıkarılması gerekiyor, neden mi çünkü Ahmet’in Mehmet’in Serpilin devlete ödeyecekleri vergiyi hatta bu verginin 1.5 katrilyon olduğu söyleniyor, bu vergilerin güzel ülkemin kasasına girmesi gerekirken affedilip, biz seni affettik sen o vergileri git başka yerde kullan ne de olsa devletin parası çok şeklinde algılıyoruz.

Umarız Türkiye içerisinde bulunduğu ekonomik krizden çıkarız da refah seviyemiz yükselir. İnsanlarımız mutlu olur, hayata daha güvenli ve daha sağlam adımlarla tutunuruz.

Sevgilerimle.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER