Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Kolburan

Tenis branşında yurtdışı eğitim bursu imkanı nasıl sağlanır?

Tenis oynayan ve üniversite yaşına gelmiş sporcular son zamanlarda özellikle Amerika’da onlara sağlanan tenis bursunu tercih edip eğitimlerine ve yaşamlarına Amerika’da devam etmeyi tercih etmeye başladılar. Sporcuların profesyonel tenis kariyerlerine kısa bir ara verip üniversitede tenis sporcusu olarak eğitimlerine ve yaşamlarına devam etmesinin sebebini ayrı bir yazı olarak konuşabiliriz ama biz bu yazımızda Amerika’da üniversite bursu almak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine kısaca değinelim…

BELLİ BİR SEVİYENİN ÜZERİNDE OLMALI

Amerika’daki üniversitelerin birçoğu tenis branşında uluslar arası tecrübesi olan ve bu sporu belli bir seviyenin üzerinde yapmış olan sporcuların tenis yeterliliklerinin yanında UTR puanı, lise ders puanları ve İngilizce seviyesine de bakarak okullarındaki tenis takımlarında okullarını temsil etmesi için burs imkanı sunuyorlar. Peki bir sporcu nasıl bu seviyeye gelebilir?

TURNUVALAR

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi bu yolu defalarca tecrübe etmiş antrenör kadrosuna sahip bir kulüpte 7-11 yaşları arasında iyi bir tenis eğitimi almış ve ulusal turnuvalarda tecrübe kazanmış oyuncular 11 yaşından itibaren yavaş yavaş T.E turnuvalarına katılıp uluslararası arenada tecrübe kazanmaya başlarlar.(Yıl içinde ülkemizde birçok T.E turnuvası düzenlenmektedir) 11 ve 14 yaş arasında hem ulusal hem de uluslararası turnuvalarda tecrübe kazanan oyuncular 14 yaşından itibaren ise ITF Junior turnuvalarına katılarak uluslararası alanda tecrübelenmiş klasmanda kendine yer edinmiş sporcular olmaya başlarlar. (Yıl içinde ülkemizde birçok ITF Junior turnuvası da düzenlenmektedir)

ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU

Amerika’daki üniversitelerin burs imkanı sağlarken baktığı en önemli kriter UTR puanıdır. Bu puanlar sporcuların uluslararası turnuvalarda kazandıkları ve kaybettikleri her maç, maç indeki set, set içindeki game olarak UTR puanlarına işlenir. Bunun yanında okudukları lisede aldıkları puan ortalaması, İngilizce seviyeleri de önemli kriterlerden bazılarıdır. (SAT ve TOFEL) 17 yaşına gelen tenis sporcuları yani lise 3. sınıf öğrencileri Amerika’daki üniversitelerin takımları ile burs imkanı sağlama konusunda tercihleri değerlendirmeye başlarlar ve üniversiteye başlamadan 1 yıl önce hangi üniversiteye hangi şartlarda gideceği ve eğitimine devam edeceğini belirleyerek sözleşme imzalarlar.
İlimizde ve ülkemizde her yıl çok sayıda tenis sporcusu Amerika’daki eğitim bursu imkanını tercih etmekte olup ilimizde son birkaç yıl içinde birçok sporcu üniversiteye %100 tenis bursu ile gitmiş eğitimini orada tamamlayıp tenis ve güncel yaşamına orada devam etmektedir.

Son birkaç yıl içinde ilimizden Amerika’ya %100 tenis bursu ile giden oyuncular;

SPORCU ADI SOYADI KULÜBÜ ÜNİVERSİTE BURS ORANI
ÖYKÜ BOZ İZMİT TENİS KULÜBÜ PHILADELPHIA % 100
ECE YÜKSEL İZMİT TENİS KULÜBÜ NORTH CAROLINE % 100
ÖMER BERK GÖRGÜN İZMİT TENİS KULÜBÜ SOUTH CAROLINE % 100
BATU ATASEVEN İZMİT TENİS KULÜBÜ CALIFORNIA % 100
ARDA AZKARA İZMİT TENİS KULÜBÜ NEW MEXICO % 100
NAZLI DENİZ SAKA İZMİT TENİS KULÜBÜ SEATTLE % 100
DURU KUŞÇU İZMİT TENİS KULÜBÜ TEXAS % 100
ÖZGE YÜKSEL İZMİT TENİS KULÜBÜ MISSOURI % 100

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER