Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Avrupa Karate Şampiyonası’ndan güzel haberler

Avrupa Büyükler Karate şampiyonası Hırvatistan’ın Zadar kentinde başladı ve güne çok iyi girerek 2 milli karatecimiz final bileti aldı. Kadın katada Dilara Bozan, erkek katada da Ali Sofuoğlu adını finale yazdıran isim oldu. Dört gün sürecek olan bu şampiyonada bu biletlerin artarak Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasını diliyorum.

Şampiyonaya 51 ülkeden 600 sporcu katılım sağladı. Kuzey Kıbrıs, Mısır ve son olarak Ankara’da uzun bir kamp döneminden geçen Milli Takımımız 15 kadın, 15 erkek toplamda 30 sporcu ile ülkemizi temsil ediyor. Ay yıldızlı kafilemizle madalya mücadelesi vereceğiz ve tabii ki hedefimiz takım halinde şampiyonluk olacak.

Günün ilerleyen saatlerinde kumite maçlarına geçildi. Erkekler kumite -84 kiloda Hasan Arslan, +84 kiloda Kadir Furkan Genç, -75 kiloda Enes Bulut ve kadınlar kumite -61 kiloda İzmit’in kızı Fatma Naz Yenen adını üçüncülük finaline yazdıran isimler oldu.

Türk karatesi uzun yıllardan beri Avrupa’da ilk sıralarda yerini almıştır. Burada da büyük ihtimalle şampiyon olarak kupayla ülkemize döneceğimizi ümit ediyorum. Çok genç ve çok yetenekli bir kadromuz var. Teknik taktik olarak eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Kuzey Kıbrıs, Mısır ve son olarak Ankara’da uzun bir kamp döneminin ardından moral ve motivasyon çok iyi olduğunu gözlemledim. Şampiyonaya ilk günde iki finalist ile başlamak bizim için ayrı bir motivasyon olduğu kanaatindeyim. İnşallah diğer sporcularımıza bu yansıyacaktır. Bu şekilde devam eder diye düşünüyorum. Ama tabii ki burada güçlü ülkeler var. Fransa, İspanya, İtalya gibi ülkeler oldukça iyiler. Türkiye en iyisi, kalan gün karşılaşmalarından da yine en iyi olarak çıkarak, bir Avrupa şampiyonasını daha zirvede bitireceğimizin ümidindeyim.
Başarınız daim olsun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER