Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

İller arası Karate ligi Finalinde Hazım Özdemir damgası

Kocaeli ilimizin ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ve Kocaeli Gençlik Spor il müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “İller arası Karate Lig” final müsabakaları, İzmit Yahya kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti.
Nokta Medya adına organizasyonu takip ettim.

Yoğun katılımın olduğu müsabakalar öncesi yapılan hakem antrenör brifing toplantısın ardından, yakın zamanda vefat eden merhum karateciler anılarak ve ruhlarına dualar edildi. Ardından şubat ayında yapılan Avrupa hakemlik sınavını başarıyla geçen ilimizin uluslararası ilk Bayan Avrupa karate hakemi Oya Küçükateş Karakuş hocanın açılış seremonisi ile başladı.

23 ilden 85 kulüp ve 1566 sporcunun mücadele ettiği, birbirinden çekişmeli müsabakalar nefes kesti. Organizasyon başkanı Hazım Özdemir, İl Hakem Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun ve ekibinin özverili çalışmalarıyla katılımın yoğun olduğu bu turnuva 8 tatamide kata ve kumite karşılaşmalarıyla turnuva geride kaldı.

 

Organizasyon Kurulu Başkanı Hazım Özdemir, il hakem kurulu başkanı Yaşar Coşkun ve ekibinin özverili çalışmaları 23 ilden 85 kulüp ve 1566 sporcunun katılımıyla kumite ve takım kata dallarında 8 tatemide bir günde yapıldı.

 

Yoğun katılımın olması haliyle bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Bunları sıralayacak olursak, en başta organizasyon kuruluna ciddi bir şekilde müdahale edilmesi, hakem sayısının azlığı, güvenlik görevlilerin saha içerisine seyirci kalması, şeref tribününde sporcuların dolaşması, protokol misafirlerinin önünden geçmesi, maçı olan olmayan sporcuların hatta velilerin saha içerisinde olması, bazı sporcuların organizasyon ve basın masası önlerinde boş boş dolaşıp, bazılarının da çantalarını yastık yapıp yatması, hakem masasında antrenörlerin, antrenör bölümünde sporcuların oturması defalarca anons ile uyarılar dikkate alınmaması sporumuza ve sporcu kimliğimize karşı hoş olmayan görüntülere sahne oldu.

 

Halbuki maç programı ve saatleri belli iken, kategorileri, katılım sağlayacak sporcu ve kulüplerin isimleri ve tatemileri maç öncesi anons edilmesine rağmen sporcuların ısınma salonlarında veya tribünlerde olmaları ve bunları da yardımcı antrenörleri yönlendirmesi gerekmekte. Öbür taraftan bir baktığımızda sporcu maça çıkmış, antrenörü saha kenarında, yardımcı antrenörü bazı veliler saha kenarında, sporcu arkadaşları saha kenarında olunca bir sonraki maçın sporcularını hazırlayacak olan liste hakemi zorluk yaşıyor. Bu saha içi kargaşalığın tek çözümü herkes kendine tahsis edilen bölümlerde olacak, güvenlik, ana girişlerden olur olmaz herkesi almayacak, maça çıkacak sporcu saha kenarında antrenörü ile beklerken yardımcı antrenör diğer sporcularının kontrolünü sağlayacak, tüm antrenörlere verilmiş olan program ile anonslar takip edilecek. Hazım Özdemir müsabakanın seyrini mi takip etsin, saha içerisindeki kargaşayı mı gidersin, antrenörlere kuralları mı tarif etsin birde lüzumsuz ve gereksiz müdahalelerle mi uğraşsın!

 

Her şeye rağmen ilimize çeşitli illerden birçok kulüp ve sporcunun katılımıyla şölen havasında geçen bu lige büyük desteği olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, saha içinde saha dışında tüm misafirlerimizle yakından ilgilenen İbrahim Ercin başkanımıza, Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeline, benzeri görülmemiş yoğun katılımlı turnuvanın bir günde sorunsuz bitiren organizasyon kurulu başkanımız Hazım Özdemir ve ekibine, il merkez Hakem kurulu başkanımız Yaşar Coşkun’a ve emeği geçen tüm herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Dereceye giren sporculara madalyaları, genel klasmanda da ilk dörde giren kulüplere kupaları verildi.
Sporcularımız ve antrenörlerimiz emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadı. Kocaeli’de de çok sayıda madalya ve kupa kazanıldı. Zaten Kocaeli karatesi ülkede hayli ses getiriyor, kulüplerimizin ve belediyelerimizin yatırımları ile karate sporu bu kentte her geçen gün güçleniyor.

Kağıtspor kulüp başkanı İbrahim Ercin ev sahibi oldukları turnuva ile ilgili “Bizim için anlamlı bir turnuva oldu, misafirimiz olarak ağırladığımız tüm kulüplerimize ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Karate’nin gelişimi için bu turnuvaların devamı gelecek sezonlarda da yapmayı planlıyoruz. Bu turnuvamıza katılım sağlayan kulüplerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize, organizasyon ekibimize, emeği geçen ve tüm katılımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada sporcularımızın kazandığı madalyaların manevi değeri çok büyük, hepsini tebrik ediyorum” dedi.

 

A MİLLİ KARATECİLERİMİZ YAVRU VATAN KIBRIS’TA KAMPA GİRDİ

Büyükler Milli Takımımız, 8-12 Mayıs 2024 tarihlerinde Hırvatistan’da düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını yavru vatan Kuzey Kıbrıs’ta sürdürecek.
Hazırlık kampında, 14 kadın, 13 erkek de olmak üzere 27 milli sporcumuz olacak.
Kamp için yola çıkan Milli takımımız hedefin altın madalyalar olduğunu söyleyerek, şampiyonada rekor kıracaklarını belirtti.
Milli Takımımıza kamp sürecinde başarılar diliyor, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini ve Şampiyonada üstün performans sergilemelerini temenni ediyorum.

KAMPA GİRECEK MİLLİ TAKIM KAFİLEMİZ
TEKNİK EKİP

Adnan ŞAMDAN
Ertan TUNÇ
Süleyman ORHAN
Hasan ÇAKIRLAR
Tayfun KAYA
Gökhan GÜNDÜZ

KADIN KATA

Dilara BOZAN
Damla Su TÜREMEN
Damla PELİT
Elif KARABOĞA
Zehra KAYA

KADIN KUMİTE

Tuba YAKAN
Fatma Naz YENEN
Eda ELTEMUR
Selva Nur Akkurt KÜÇÜKOĞLU
Zümra Rezzan İM
Gülbahar GÖZÜTOK
Sudenur AKSOY
Fatma UYGUR

ERKEK KATA

Ali SOFUOĞLU
Enes ÖZDEMİR
Emre Vefa GÖKTAŞ

ERKEK KUMİTE

Eray ŞAMDAN
Ömer Abdurrahim ÖZER
Enes BULUT
Ömer Faruk YÜRÜR
Hasan ARSLAN
Uğur AKTAŞ
Eren AKKURT
Furkan KAYALI
Umut Eren GÜNDOĞ
Kadir Furkan GENÇ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER