Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Yalçın Eldoğan bu sözleri söylerken hiç düşündü mü?

İlimizin önemli siyasetçilerden Şanbaz Yıldız’ın vefatının üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. İYİ Parti’nin eski İl Başkanı Yıldız, bir pazar akşamı Fenerbahçe maçını seyrederken kalp krizi geçirmişti.

Yıldız, ölümünden bir gün önce partisinin bölge koordinatörü olarak atanmıştı. 2023 genel seçimlerinde ise Kocaeli’den 2. sıra milletvekili adayı gösterilmişti Şanbaz Yıldız.

İYİ Parti Kocaeli’nin milletvekili listesinde birinci sırada Lütfü Türkkan yer alıyordu. Türkkan milletvekili olmaya hak kazanırken, Yıldız milletvekili seçilemedi.

O dönem birçok isim tarafından ‘Aslında İYİ Parti’nin Kocaeli milletvekili olmak Şanbaz Yıldız’ın hakkıydı’ eleştirileri yapılmıştı.

Rahmetli Şanbaz Yıldız partisi için çok çabaladı. İYİ Parti’yi kendine dert etti. Çok güzel bir il başkanlığı dönemi geçirdi. Kocaeli basınında ve şehir siyasetinde güzel anılar bıraktı.

Şanbaz Yıldız’ın ölümünden sonra beni rahatsız eden bir takım söylemler ortaya çıktı. Belki bu söylemler beni rahatsız ettiği gibi başkalarını da rahatsız etmiştir.

Yerel seçim sürecinde İYİ Parti ile adı ön plana çıkan ve İzmit Belediye Başkan aday adayı olan Yalçın Eldoğan sürecin planladığı gibi gitmemesi sebebiyle aday adaylığından çekilmişti. Daha sonra Yeniden Refah Partisi’nde kendine yer bulan Eldoğan, Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması düzenleyen Yalçın Eldoğan birçok partiden kendisine teklif geldiğini belirterek “Şanbaz Yıldız bana il başkanlığı teklif etti” dedi.

Evet Eldoğan, bu ifadeleri gerçekten kullandı. Yalçın Eldoğan’ın vefat etmiş Şanbaz Yıldız’ı bu işe karıştırması hiçbir açıdan ahlaki değil.  Siyasi hırs yaptığı alenen ortada olan Eldoğan yanlış bir şekilde kendini yükseltmeye çalışıyor.

Kendine sözüm ona değer katmaya çalışan Yalçın Eldoğan hiçbir şahidi olmamasına rağmen böyle bir iddia ortaya atıyor. Yıldız’ı kendisine şahit tutarak prim yapmaya çalışıyor.

Konuşma doğru olsun ya da olmasın ölmüş bir adamın arkasından siyaset yapmak yakışıksız bir tavır. Merak ettiğim tek bir şey var: Yalçın Eldoğan bu sözleri söylerken hiç düşündü mü ya da hiç utandı mı?  

Halk ekmek fabrikası şart

Kocaeli Fırıncılar Odası Ticaret Bakanlığı’na ekmek zammı talebinde bulunmuştu. Yeni ekmek zammı dün uygulanmaya başladı. Ancak bugün zammın Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmadığı ortaya çıktı.

Önümüzdeki süreçte Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi onaylanmayan ama yasal olarak işleme konan zammın durdurulması için mahkemeye başvuracak.

Bakanlık tarafından onaylanmayan zamla 210 gramı 8 TL’den satılan ekmeğin gramajı düştü, fiyatı arttı. 200 gramlık ekmek dün 10 TL’den satılmaya başladı. Ekmek küçülüyor, fiyat artıyor.  Anlayacağınız her geçen gün dar gelirli vatandaş için ekmek almak zorlaşıyor.

Ekmek zammı ile birlikte halk ekmek büfelerinde satılan ekmeğe de zam geldi. Aynı şekilde gramajı 210’dan 200’e düşen ekmeğin fiyatı 7,5 liraya yükseldi. Kocaeli’de zamdan önce halk ekmeğin 210 gramı 5.5 liradan satılıyordu.

Mega kent İstanbul da ise halk ekmek 250 gramdan satışa sunulurken gramajı daha fazla olmasına rağmen fiyatı daha uygun. İstanbul’da halk ekmek 5 liradan satışa sunuluyor.

İstanbul’da halk ekmek konusunda oturmuş bir düzen var. Uzun yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından halk ekmek hizmeti verilirken Kocaeli’de 2019 yılından beri halk ekmek hizmeti veriliyor.

İBB halk ekmekleri kendi fabrikasında üretirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise ekmeği Kocaeli Fırıncılar Odası ile yaptığı protokol kapsamında esnaftan temin ediyor.

Bu yüzden ekmek ‘daha ucuz’ olamıyor. Çünkü fırıncılar odası maliyetleri arttığı anda hiç beklemeden zam talep ediyor.

Bu da gösteriyor ki Kocaeli’ye halk ekmek fabrikası şart. İnsanların ekmeğe kolay uğraşmasını sağlamak bir belediyenin en önemli sorumluluklarından biri olmalı.

Zaten vatandaşların uzun süredir halk ekmek fabrikası talebi var. Gramı sürekli düşen ekmeğe yapılan zamların önüne geçmenin tek yolu ise yine halk ekmek fabrikası.

Aynı zamanda ilimizde bir halk ekmek fabrikası olmasıyla birlikte çeşitlilikte artacaktır. İstanbul başta olmak üzere başka büyükşehirlerde satılan üzümlü ekmek, roll ekmek, kurabiye, grissini çeşitleri alma imkanımız da olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın umarım bu dönem vatandaşların ‘halk ekmek fabrikası’ talebini kulak ardı etmez ve gerekli adımları atar.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. hanımefendi yalcın eldoğanın sahiti olmadıgını nereden biliyorsunuz sız sahiti olmadığını ıspat edebilecekmisiniz varsayımlarlaon yargılarla yazı yazmayın belki etmıstır beyanı doğrudur yalcın eldoğan bu kentte geniş bir cevresi olan iş adamı bildiğim kadarıyla sanbaz bey de iş adamıydı biz atomları goremıyoruz ama doğruluguna ınanıyoruz yalcın eldoğan pek cok teklif alıp işadamı kımlığıyle kalmak için bunları reddettıgını bu kent bilir sanbaz beyin teklıfı onlardan sadece biri sız bilgi sahib olmadan fıkır sahibi olup onun yalan konusabileceği ihtimalınden hareket ediyorsunuz halbukı bir gazeteci her zaman farklı bakıs acılarına da yonelmeli herhalde gencliğiniz ve hyecanınızı yenemiyor akıl yurutme yapıyorsunuz bu doğru değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER