Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Bıçkıdere’ye sahip çıkılmalı!

İzmit yeşilliğin ve denizin arasına kurulmuş sürekli gelişen bir ilçe. İyi ya da kötü, sürekli gelişiyor ve büyüyor. Ama şehrin merkezine yakın iş stresinden uzaklaşabileceğiniz, arada nefes alabileceğiniz yer sayısı 5 parmağı geçmiyor.

Düşündüğüm zaman aklıma Ncity AVM bölgesinden başlayıp Plajyolu’na kazar uzanan İzmit sahili, Umuttepe Kent Ormanı ve Sepetçi’de bulunan Bıçkıdere Göleti geliyor.

İzmit’te maalesef temiz hava alabilmek için çok fazla alternatif yok. Eşim ve arkadaşlarımız ile birlikte yazları Plajyolu Sahili’ne gidiyoruz. Plajyolu Ncity AVM bölgesinde bulunan sahile göre daha derli toplu ve huzurlu geliyor bana.

Ancak Plajyolu ‘yeşilliklerin tadını doyasıya çıkarabileceğimiz’ bir yer değil. Bu tanıma en uygun yer Sepetçi Mahallesi’nde bulunan Bıçkıdere Göleti. Eski adıyla Gölkay Park.

AK Parti ve CHP arasında zaman zaman tartışmalara sebep olan gölet bölgesini İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz dönem düzenleyerek yeniden açtı.

Adını da ‘100. Yıl Parkı Bıçkıdere Göleti’ olarak değiştirdi. Bu yazıda geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleşen gölet alanı ile ilgili siyasi tartışmalar yer almayacak. İnsanlar artık bıktı bu tartışmalardan…

Bıçkıdere Göleti başımı dinlemek için gittiğim köşelerden biri. Bence gölet alanı şehir merkezine en yakın temiz hava alma noktası. Bıçkıdere’de 5 kilometreye yakın yürüme parkuru, oturma alanları bulunuyor.

Ayrıca İzmit Belediyesi’nin düzenlediği alanda 10 adet bağımsız dükkan bulunuyor. Bu dükkanlar ile ilgili son durum nedir? Kiralandı mı? İzmit Belediyesi’nin bu konu hakkında ne gibi bir tasarrufu var? Şu an bilmiyorum.

Hürriyet yeni dönem için gerçekleştirdiği lansmanda Bıçkıdere’ye Aquapark yapılacağını söylemişti. Böyle bir projeye ne kadar ihtiyaç var bilmiyorum. Ama yapılırsa güzel olabileceğini düşünüyorum.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 100. Yıl Parkı Bıçkıdere Göleti’nin açılışında esnaflara dükkanları tanıtmıştı. Hürriyet burayı marka işletmelerin yer aldığı küçük bir AVM’ye dönüştürmek istiyor.

Hürriyet aynı programda markaların alanda kendini dizayn etmesinin ardından Gülümse Kafe açılacağını da söylemişti.

Vatandaşların çaylarını demleyip, termoslarını alarak geldiği gölet kenarına Gülümse Kafe şart. Burada şehir dışından gelecek misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz kaliteli bir restoran da olmalı.

Hatta İzmit Belediyesi Ankara gibi şehir dışından gelen misafirlerini burada ağırlayabilir.

Yürüyüş parkuruna motorla girmek yasak. Ancak gelen vatandaşlar bu uyarıya kulak asmıyor. Motosiklet ile toz kaldırarak çimenlere oturan vatandaşları rahatsız ediyorlar. Parkura motosiklet ile giren vatandaşlar zabıta tarafından uyarılıyor.

Ancak bu kişiler zabıtaya dikleniyor. Bu duruma birkaç kez şahit oldum. Belki bu durumla ilgili daha kapsamlı bir önlem alınabilir…

Bıçkıdere’ye İzmit tarafından geldiğiniz zaman alanın sol tarafında 7-8 tane oturma alanı bulunuyor. Bu alanda birkaç eksik var. En baştan söyleyelim buranın sorumluluğu kime ait bilmiyorum. Çünkü İzmit Belediyesi burayı düzenlemedi. Kendilerine ait olsa 100. Yıl Parkı düzenlemesinde burayı da yapardı diye düşünüyorum…

Aileler buraya gelerek mangal yapıyor. Bu oturma alanlarının üstü kapatılsa daha işlevsel olabilir. Çünkü güneş tam tepeden vurduğu zaman mangal keyfi ızdıraba dönüşüyor.

Bir de bu alanda hiçbir çevre düzenlemesi yapılmamış. Otlar insanların boyunu geçiyor. Son olarak Bıçkıdere Göleti’ne giden yol biraz bozuk. Şehrin yeni cazibe merkezi olması istenen Bıçkıdere’ye daha konforlu bir yol yakışır.

İzmit’te nefes alabilecek yer sayısı bu kadar azken, Bıçkıdere çok iyi değerlendirilmeli…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER