Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cansu Canan Özgen Kimdir? Heimlich Manevrası Nedir, Nasıl Yapılır? Cansu Canan Özgen Eşi Kim? Cansu Canan Özgen Heimlich Manevrası

Canlı yayında program sunan Cansu Canan Özgen ölümden döndü. Program sunarken talihsiz olay yaşayan Cansu Canan Özgen’in soluk borusuna kuruyemiş kaçtı. Bir an öksürüp nefessiz kalan Cansu Canan Özgen’e gazeteci Can Özçelik’ten Heimlich Manevrası geldi. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Heimlich manevrası nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Canlı yayında program sunan

Sunucu Cansu Canan Özgen yayın sırasında felaketi yaşadı. Sunduğu program sırasında boğazına kuruyemiş kaçan Cansu Canan Özgen zor anlar yaşadı. Nefes alamayan gazetecinin imdadında meslektaşı yetişti. Konuk olan gazeteci Can Özçelik, Cansu Canan Özgen’e Heimlich Manevrası yaptı. Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programı sırasında yaşanan olayın ardından Cansu Canan Özgen, “Soluk boruma kuruyemiş kaçtı, Can Özçelik’e çok teşekkür ediyorum, çok doğru zamanda müdahale etti. Heimlich Manevrası hayat kurtarıyor, bunu da bir kez daha görmüş olduk” dedi. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Heimlich manevrası nedir? Cansu Canan Özgen eşi kim? Heimlich manevrası ne demek? Heimlich manevrası nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı..

CANSU CANAN ÖZGEN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

23 Eylül 1989 İstanbul doğumlu olan Cansu Canan Özgen liseyi Bayrampaşa Anadolu Lisesinde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun olan gazeteci staj döneminde beş hafta kömür madenine girip işçilerle yeraltında çalıştı. Kurucuları Can Gürzap ve Arsen Gürzapolan Dialog İletişim Spikerlik-Sunuculuk kursundan mezun olan Cansu Canan Özgen stajyer olarak gittiği Beşiktaş TV’de ekran önüne çıktı. Fanatik Beşiktaşlı olan Cansu Canan Özgen uzun süre BJK TV’ de çalıştı. 2012 yılında Habertürk’e gece spikeri arandığını duyan gazeteci, geceleri spikerlik yapıp sabah okula gitti. Öteki Gündem’in sunuculuğunu yapan Cansu Canan Özgen yolları ayırdı. Gündem Dışı programıyla ekranlara gelmeye devam eden Cansu Canan Özgen eşi Talha Uğurluel’dir.

HEIMLICH MANEVRASI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Heimlich manevrası boğulan bir kişinin soluk borusuna kaçan yabancı cismi çıkarmak için yapılır. Karnın üst kısmından yukarıya doğru ani ve manuel bir basınç uygulanır. Adını Henry Heimlich’ten alan heimlich manevrası hayat kurtaran ilk yardım işlemlerinden biridir. Heimlich manevrası nasıl yapılır; kişinin arkasına geçip kollar karnın etrafına dolanır. Göğüs kafesiyle göbek deliğinin ortasına yatay yumruk yapılır. Kişi yere paralel eğik olacak şekilde 5 kez arkadan ittirilerek basınç uygulanır ve boğazına kaçan cisim çıkarılır.