Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aborjinleri Anlatan En İyi 8 Film

Aborjinleri anlatan filmler, bu insanların yaşamları hakkında bilgi edinilmesini sağlar. Evinizin konforunda yeni yaşamları keşfetmenize imkan sunan en iyi Aborjin filmlerini sizler için bir araya getirdik.

Aborjinleri anlatan filmler, bu

Aborjinler, Avustralya kıtasının bilinen ilk insanlarıdır. Elli bin yılı aşkın süredir kıtada yaşayan bu insanlar, bugün Avustralya’nın dört bir yanına yayılmış durumdadır. İki yüz elli farklı dil grubuna sahip olan Aborjinler, Avustralya’da iki gruba ayrılmaktadır.

1788’de Britanya’da adayı kolonileştirmeye başlayan ve Avustralya’da yaşayanlar ile akraba olan Aborjin halkı, günümüzde Queensland Avustralya’sının bir parçası olan adalar grubu olarak bilinen Torres Strait adaları sakinlerinin soyundan gelen Torres Strait Islander halkıdır. Bu eşsiz halkın yaşam tarzını ve özellikleri konu alan filmler, izleyicilerin yeni hayatlar keşfetmesini sağlar. İşte zevkle izleyebileceğiniz en iyi Aborjin filmleri!

GÜZEL ÜLKE

Gerçek olaylardan yola çıkılarak izleyiciye aktarılan Güzel Ülke, 1920’lerde Kuzey Topraklarının taşrasında geçmektedir. Hamilton Morris’in canlandırdığı Aborjin bir hayvancı olan Sam ve karısının kendilerini savunmak için beyaz bir istasyon sahibini öldürdükten sonra kaçış hikayesini anlatıyor.

BRAN NUE DAE

Broome Batı Avustralya’da geçen, country gospel ve Broome tarzı Broadway dansı içeren bu film, eve dönüş yolunu bulma macerasını izleyiciye aktarmaktadır. Hikaye, Perth’teki misyoner okulundan ayrılan ve eve dönüş yolunu bulmak için bir yolculuğa çıkan genç bir yerli olan Willie’nin etrafında şekillenmektedir.

SATELLITE BOY

Batı Avustralya’nın kuzey Kimberley bölgesinde geçen film, duygu yüklü ve çarpıcı görsellere sahiptir. Satellite Boy, büyükbabası ile birlikte terk edilmiş bir açık hava sinemasında yaşayan genç Aborjin çocuk Pete’nin hikayesini anlatır. Film, modern bir dünyada yerli mirasına ait gelenekleri sürdürmenin karmaşıklığını ve anavatanın müteahhitler tarafından yok edilmesine karşı verilen mücadeleyi izleyiciye aktarıyor.

TOP END WEDDING

Sadece on gün içinde bir düğün planlamak için eve giden ancak ailesinin ayrıldığını ve annesinin gittiğini öğrenen yeni nişanlı Lauren’in hayatı bu film ile izleyiciye aktarılıyor. Top End Wedding; aile, kültürlerarası evlilikler ve ilişkilerde yaşanan zorlukları işleyen, Avustralya komedisi olarak ekranlara geliyor. Kuzey bölgesi ve Tiwi Adaları’nda geçen bu film, Birinci Ulus Dilleri dahil olmak üzere muhteşem film müziklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

JACK’İN YAPTIĞI EV

Ünlü korku filmli The Babadook’un yönetmeni olan Jennifer Kent tarafından yazılan ve yönetilen bu film, 1825 yılında Van Diemen’s Land’de geçen bir Avustralya Western filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film, kendisine ve ailesine karşı işlenen acımasız bir şiddet eyleminin intikamını almak isteyen İrlandalı genç bir kadın mahkum üzerinde gelişme gösteriyor. Tazmanya’nın vahşi doğasındaki yürüyüşü boyunca kendi şiddet dolu geçmişinin travmasını yaşayan genç bir Aborjin iz sürücüyü yanına alması ile başlayan olaylar, izleyiciye etkileyici bir hikaye sunuyor.

TOOMELAH

Bir Aborjin yerleşiminde geçen film, hayatındaki erkek rol modelleri gibi gangster olmak isteyen bir gencin hayatını konu alıyor. Toomela güçlü bir Avustralya dramı ve suç filmi olarak karşımıza çıkıyor.

FIRTINA ÇOCUK

1976 yılında ilk kez çekilen film, klasikler arasında yer alıyor. 2019 yılında Fırtına Çocuk büyümüş ve bir avukat olmuş hali ile karşımıza çıkıyor. Travor Jamesion ve David Gulpilil’in yer aldığı bu filmin her ikisi de Ngarrindjeri halkı ve kültürünün tanınmasına imkan sunuyor.

SAMSON AND DELILAH

Samson and Delilah, Birinci Ulus Avustralya’nın acı verici bir portresini tasvir eder. Dokunaklı ve bir o kadar da derin bir konuya sahip olan bu filmde Orta Avustralya çölündeki küçük ve izole bir toplulukta yer alan Samson ve Delilah’ın trajedi dolu hayatı konu alınıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖSYM 2024 MSÜ sınav sonuçları
Sıradaki Haber MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLAMA TARİHİ 2024: 2024 MSÜ Tercih Nasıl Yapılır? MSÜ Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?