Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TikTok Türkiye’de yasaklanıyor mu? Çok önemli açıklama

İnternet mecrasının en tartışmalı sosyal medya platformalarından biri kuşkusuz TikTok. Amerika’da yasaklanan TikTok’un Türkiye’de de yasaklanması gündemde

İnternet mecrasının en tartışmalı

İnternet dünyasının dünya çapında en ilgi gören platformu TikTok. Çin merkezli TikTok, aynı zamanda toplumlarda yarattığı tahribat ile gündemden düşmüyor. Hem toplumun genel ahlakına yönelik bozulmalara yol açan hem de devletler için adeta bir siber güvenlik sorununa mahal veren TikTok’un Türkiye’de de yasaklanması gündemde.

HER TÜRLÜ GAYRİ AHLAKİ DURUM VE SİBER GÜVENLİK

Bugüne dek TikTok çılgınlığı nedeniyle toplum nezdinde tepki çeken gayri ahlaki durumların yanı sıra, yapılan zorbalıklar ve bu zorbalıkların üzerinden para kazanılması, insanları TikTok’a bir şekilde daha da yönlendiriyor. Öte yandan ülkelerin siber güvenlik kaygıları da TikTok’u bir sorun olarak öne çıkarıyor. Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri, siber güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok’un yasaklanması yönünde karar aldı.

ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Türkiye’de de benzer bir yasağın uygulanacağının sinyalleri veriliyor. Konuyla ilgili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yaman’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yaman TikTok’la ilgili, “Bu işin sonu yasaklamaya gidecek” diyerek ipucunu verdi. Önümüzdeki günlerde TikTok’un yasaklanmasıyla ilgili bir gündemle karşı karşıya kalabiliriz.