Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenler sosyal medyanın gündeminde!

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesinin ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor.

Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki bir özel okulun müdürü İbrahim Oktugan, aldığı disiplin cezası sonucu okuldan uzaklaştırdığı, yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğradı. 74 yaşındaki Oktugan, hayatını kaybetti. Bu olay başta öğretmenler olmak üzere, tüm ülkeyi yasa boğdu.

İŞ BIRAKMA KARARI ALINDI

Eğitim İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen sendikaları tarafından 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma kararı alındı. Eğitim İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!” denildi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Sendika eğitimde şiddete karşı çıkmak için, bugün ve yarın okullara siyah giyerek ve kokartlarla gitme kararını, 10 Mayıs Cuma günü de iş bırakma kararını duyurdu. Eğitim İş’ten yapılan açıklamada 10 Mayıs’ta Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde genel merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacakları bildirildi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada ise “Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez” denildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERDİLER

Öte yandan sosyal medyada da #ibrahimoktugan etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan paylaşımında, “Geleceği aydınlatan bir eğitim insanının hayatı karartıldı. Neden çocuklara rehberlik yok, neden risk faktörlerini tespit edemiyoruz, neden hep olmadan engellemek yerine olduktan sonra ağlıyoruz” ifadelerini kullandı. okul müdürüne yapılan çirkin saldırı gündemden düşmezken kullanıcılardan ise “O silahı nereden buldu ? Ve nasıl bu kadar rahat bir insanın canına kıyabildi ?”, “Tepkinin gürültüsü arşa çıkmalıydı. Ama öyle olmadı. Birkaç gün sonra o da unutulur.” tepkileri çığ gibi büyümeye devam ediyor.