Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Şener Sar

Yağlı güreşte Kocaeli adına 2023 yılının enleri

Kırkpınar, Türkiye Geleneksel Güreşler, CV Enerji Güreş Ligi ve yöresel güreşlerde gerek benim tespitlerim, gerek ustalarım, gerekse de güreş severlerin değerlendirmeleri sonrasında Kocaeli’de 2023 yılının enlerini sunmak istiyorum.

Yılın en başarılı başpehlivanı Hüseyin Gümüşalan: Kesinlikle yüz akımız oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Hüseyin son Kırkpınar’da üçüncülüğü elde etti. İsmail Balaban ile yaptığı yarı final müsabakası hala hafızalarda. Hüseyin Gümüşalan diğer güreşlerde de gücünü gösterdi.

Başaltı Boyunda Hamza Özkaradeniz: Başiskeleli ve Başiskele Belediyesi pehlivanımız Hamza Özkaradeniz, CV Enerji Ligi Başaltı Boy şampiyonu oldu ve “Başpehlivan” boya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

Seçkin Duman: İzmit’in bağrından kopan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pehlivanı, yiğidimiz, Elmalı Güreşleri Başaltı Boyda şampiyon oldu ve o da Hamza gibi “Başpehlivan” Boya yükselmesini bildi.

Büyük Orta Boy Hüseyin Soğukoğlu: Gölcük Belediyesi pehlivanı Hüseyin Soğukoğlu, Kırkpınar Büyük Orta Boy şampiyonu oldu ve Başaltı Boyuna Yükseldi. Hüseyin finalde bir diğer Gölcük Belediyesi güreşçisi Yunus Emre Akman’ı yeni.

Yunus Emre Akman: Başaltı Boya yükseldi 2023’teki gururlarımızdan birisi oldu.

Emre Duman: Duman kardeşlerin en küçüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Emre Duman, CV Enerji Ligi’nde üçüncü oldu ve Başaltı Boyuna yükselerek ağabeylerine selam çaktı.

Teşvik Boyu Mustafa Ekin: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Mustafa Ekin, Kırkpınar’da Teşvik Boyunda ikinci, Elmalı Güreşleri’nde de Tozkoparan boyda birinci olarak bu sezon 2 boy birden boy atladı.

En Başarılı Usta ya da antrenör Rüstem Çavdar: Gerçekten çok büyük bir usta… Gölcük Belediyesi’nin ve ilimizin iftihar abidesi. Rüstem usta bu yıl da tabiri caizse şov yaptı. Hüseyin Soğukoğlu ve Yunus Emre Akman’ın dışında minderde de şampiyon güreşçiler Ramazan Sarı ve Abdülvasi Balta gibi değerleri yetiştirdi.

En İyi Meydan Hakemi Osman Albayrak: Minderde eski dünya şampiyonu mili güreşçi. Göçmen Recep’in damadı. Ancak bu şehir Olcay İnce gerçeği var. Son Kırkpınar finalini yönetti. Bizim buradaki yorumumuz 2023’e ait değerlendirmeler. Olcay kardeşim uzun yıllardır bizim meydan hakemliğindeki gururumuz ve bayrağımız.

En İyi Kule Hakemi Mustafa Başdemir: Bu sezon Mustafa Başdemir de. verdiği isabetli kararlarla öne çıktı.

En İyi Cetvel Hakemi Yusuf Yüksel: Minderi biliyor, yağlıyı biliyor, iyi bir antrenör ve spor insanı. Aynı zamanda Derince İlçe Spor müdürü. Bu iş için yani cetvel hakemliği için biçilmiş kaftan.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER