Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Taşıma seçmenle…” İzmit’teki mahallede sıkıntı var!

Kocaeli’de muhtar seçildikten sonra babasıyla aynı adı taşıdığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından muhtarlığı düşürülen Hasan Erdöl’ün YSK kararı ile mazbata almasının önü açıldı. Ancak kimi mahalleliler seçimde taşımalı seçmen olduğunu ifade ederek durumdan rahatsızlığını bildirdi

Kocaeli'de muhtar seçildikten sonra

Yerel seçimde İzmit Arpalık İhsaniye Mahallesi muhtarlığı için mevcut muhtar Orhan Süren, Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday oldu. 249 seçmenli mahallede Orhan Süren 78, Hüseyin Güldibi 37, Hasan Erdöl ise 113 oy aldı. Ancak Hasan Erdöl’ün (50) muhtarlığı yapılan itiraz üzerine, Kocaeli İl Seçim Kurulu tarafından babasıyla aynı adı taşıdığı için düşürüldü. Kurulun mahallede muhtar seçimlerinin yenilenmesi yönünde aldığı karar, itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından durduruldu.

ŞİKAYETÇİLER

Hasan Erdöl muhtar seçilmesi sonrası mahalle bazı mahalle sakinleri Erdöl’ün babası ile aynı ismi taşıdığını, hangisinin aday olduğunun seçmenlere açıklanmadığını, ikisinin de adaymış gibi gösterilip seçmenin aldatıldığını, ayrıca Erdöl’ün dışarıdan seçmen getirdiğini iddia ederek İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi vermişti. Ulusal gündemde de yer alan mahalle muhtarlık seçimleri ile ilgili YSK nihai kararını verse de duruma itiraz eden kimi mahalle sakinlerinin rahatsızlığı sürüyor.

“HALK YENİDEN SEÇMEZ”

Taşımalı seçmen iddiasında ısrarlı olan ve mahalleye 44 seçmenin getirildiğini iddia eden kimi mahalleliler, isim benzerliği konusu ile yeni muhtarın mağduru oynadığını ifade ediyor. Konu ile ilgili mücadelelerini devam ettireceklerini Mahalle sakinleri seçime tekrar girilmesi durumunda mahallelinin Hasan Erdöl’ü yeniden seçmeyeceğini ifade etti.

“SİLİNMEMESİNE ŞAŞIRIYORUZ”

Mahalle sakinleri yaptığı itirazda, “Taşımalı seçmen var. Biz buna da itiraz ettik ancak isim benzerliği konusu gündem. Dışardan seçmenler gelip oy kullandı. Biz gelenleri tanımıyoruz. Bu şekilde kazandılar. İsim konusu gündem olunca mağdur gibi oldular. Tekrar seçime gidilseydi halk bu vatandaşı seçmeyecekti. Taşıma seçmeni jandarma tespit etti. İtirazımızı yaptık. Hata varsa YSK’nın bunu araştırması lazım. Usulsüzlük var. Biz 44 kişinin silinmemesine şaşırıyoruz. Muhtar adayları ve halk olarak duruma itiraz edeceğiz. Taşıma oyların oyların neden geçerli sayıldığı sorgulanıyor. Burada bir yanıltmaca var. Seçimin iptal edileceği düşüncesi ile biz süreçte pasif kaldık” dedi.