Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

38 yıl kadın kimliğiyle yaşadı: Hayatı film oluyor

Giresun’da yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur’un hayatı, bir nüfus memurunun yaptığı hata sonucu pembe kimlik verilmesi ve 38 yıl boyunca erkek olduğunu kanıtlama mücadelesi, beyaz perdeye ilham kaynağı oldu.

Giresun'da yaşayan 52 yaşındaki

Aziz Nesin’in eseri “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”ın ardından, nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un yaşam öyküsü de film yapımı için seçildi. Yapımcılar, Kumral Bodur’u arayarak trajikomik bir film senaryosu için yaşamının ilham kaynağı olduğunu belirttiler. Yönetmen Abbas Karatekin ve yapımcı Ulaş Karadeniz, projelerinden bahsederek Bodur’a yaklaştılar. Bodur da olumlu yanıt vererek önümüzdeki günlerde Giresun’a giderek senaryo üzerine detaylı görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

SİGORTALI İŞTE ÇALIŞAMADI, ASKERLİK YAPAMADI

Bulancak ilçesinde yaşayan Kumral Bodur, nüfus memurunun hatası sonucu kadın olarak kaydedilmiş ve pembe kimlik verilmişti. Ancak bu hatanın düzeltilmesi tam 38 yıl sürmüş, bu süre içinde evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olmasına rağmen resmi olarak evlenememiş veya çocuklarını nüfusa kaydedememişti. Çocuklarını kardeşlerinin nüfusuna kaydeden Bodur, sigortalı bir işte çalışamamış ve askerlik görevini yapamamıştı. Hukuk mücadelesi, 15 hakim ve 19 savcının değişmesine rağmen tam 38 yıl sürmüştü. Mahkeme sürecinde yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle aldığı hapis cezasını, kadın kimliğiyle erkek cezaevine girdiğinde fark edilmesi sonucu cezaevinden çıkarılmıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli'de bir kadın, 15 ay
Sıradaki Haber Kocaeli’de akılalmaz olay! Boşanacağı eşinin evini yaktı, sonra izledi