Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yağlı Cilt İçin Evde Tonik Nasıl Yapılır?

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişiler için tonik kullanımı oldukça önemlidir. Bu yazımızda evde yapabileceğiniz tonik tariflerini sizler için derledik.

Yağlı cilt yapısına sahip

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin günlük olarak cilt temizliğini yapması gerekir. Sabah ve akşam olacak şekilde, günde iki kez yapılacak olan temizlikte tonik kullanımı tercih edilebilir. Gün boyu kir ve makyaj kalıntılarına maruz kalan yağlı cilt; akne, sivilce ve siyah nokta oluşumlarına daha yatkın bir hale gelir. Yağlı cilt yapılarında sıklıkla görülen büyük ve belirgin gözenekler, tonik kullanımı ile derinlemesine temizlenir. Bunun yanı sıra cildin düzenli olarak nemlendirilmesi de gerekir.

Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin tercih edeceği nemlendiricilerin su bazlı ve yağsız olması gerekir. Öte yandan kullanılacak olan toniklerin ise alkol içermemesi ve cildin beslenmesine katkı sağlayacak formüllere sahip olması oldukça önemlidir. Piyasada bulunan tonikler yerine, evde kolayca hazırlanabilen tonikler ile bu etkiler kolay bir şekilde elde edilebilir.

ELMA SİRKESİ İLE TONİK YAPIMI

Yağlı bir cilde sahipseniz, elma sirkesi kullanarak kendi toniğinizi hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir bardak su ile bir yemek kaşığı elma sirkesini karıştırmanız yeterli olacaktır. Elde edilen karışımı makyaj temizleme pedi ya da pamuk yardımı ile cildinize uygulayabilir, cildinizin hem temizlenmesini hem de beslenmesini sağlayabilirsiniz.

TAZE NANE YAPRAKLARI İLE TONİK YAPIMI

Nane yapraklarının ferahlatıcı etkisini kullanarak evde tonik hazırlanabilir. Bunun için altı su bardağı suyun kaynatılması ve içerisine ortalama olarak beş adet taze nane yaprağının eklenmesi gerekir. Ardından suyun soğuması beklenir ve bu su ile yüz bölgesi yıkanabilir. Bu sayede yüzün tamamen temizlenmesi sağlanacaktır.

NANE ÇAYI ve LİMON SUYU İLE TONİK YAPIMI

Bir yemek kaşığı limon suyu, bir poşet nane çayı ve bir bardak sıcak suyu karıştırarak yüz temizleme toniği elde edebilirsiniz. Karışım soğuduktan sonra soğuması beklenir ve bu su ile yüz bölgesi temizlenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, sıcak suyun içerisine önce poşet nane çayının atılması ve çay çıkartıldıktan sonra limon suyunun eklenmesidir.

ALOE VERA İLE TONİK YAPIMI

Cilt sağlığı için oldukça faydalı olan aloe vera, yağlı ciltler için tonik yapımında da sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun için bir aloe vera bitkisinin yapraklarının küçük küçük dilimlenmesi ve içerisindeki jelinin çıkartılması gerekir. Helin iki yemek kaşığı kadar olmasına dikkat edilmelidir. Son olarak jel, su ile seyreltilerek yüz bölgesinin temizlenmesi sağlanabilir.

SALATALIK İLE TONİK YAPIMI

Besleyici değeri oldukça yüksek olan salatalık, yağlı ciltlerin temizlenmesini de sağlamaktadır. Bunun için ilk olarak salatalığın küçük küçük doğranması ve bir tencereye aktarılması gerekir. Üzerine bir bardak su eklendikten sonra kaynatılmalıdır. Yedi ila sekiz dakika kaynatılan salatalıklar ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından süzülen su ile yüz temizliği yapılabilir.

MANGO TOHUMU İLE TONİK YAPIMI

Mango ile tonik hazırlamak için birkaç tane mango tohumunun, dört bardak suda kaynatılması gerekir. Ardından soğuması beklenir ve yüz bölgesi bu su ile temizlenir. Mango ile elde edilen tonik, yüz bölgesinin temizlenmesini sağlarken aynı zamanda ton eşitliğinin de elde edilmesini sağlayacaktır.

PAPATYA İLE TONİK YAPIMI

Bilindiği gibi papatya çayının sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu etki, papatya ile hazırlanan tonikte de yer alır. Papatya çayı ya da kuru papatyaların bir bardak suda beş dakika boyunca kaynatılması ile elde edilen tonik, soğuduktan sonra yüz bölgesine uygulanabilir. Cam bir şişede ve buzdolabında muhafaza edilebilecek bu karışım ile her gün düzenli olarak yüzün temizlenmesi gerekir.