Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB LİSE MATEMATİK YENİ MÜFREDAT 2024: YKS İntegral Müfredattan Kalktı Mı? 2024 YKS Sınavında İntegral Çıkacak Mı?

MEB yeni müfredat matematik konuları araştırılmaya başladı. Saatlerin kısalmadan derslerde sadeleşme olacağı yeni müfredatta gözler matematik konularına çevrildi. 12. sınıf integral konusu kalktı mı merak edildi. Peki, YKS integral kalktı mı? İşte lise matematik yeni müfredat..

MEB yeni müfredat matematik

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni müfredat açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren MEB yeni müfredat matematik açıklaması geldi. İlk olarak 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak lise matematik yeni müfredat araştırılmaya başladı. 12. sınıf matematik derslerinde işlenen integral konusunun kaldırılıp kaldırılmadığı merak konusu oldu. Peki, YKS integral kalktı mı? İntegral müfredattan kalktı mı? İşte yanıtı..

YKS İNTEGRAL KALKTI MI? MÜFREDATTAN KALDIRILDI MI?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen MEB yeni müfredat taslağında 12. sınıflarda işlenen integral konusu müfredattan çıkarıldı. 12. sınıf matematik programında limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayacak olan 9. sınıf öğrencileri YKS sınavında Integral konusundan muaf olacak ancak 2024 yılında YKS sınavına girecek olan öğrenciler için Integral sınavda yer alacak. MEB yeni müfredat yeni eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9.  sınıflarda kademeli şekilde uygulanacak.

İNTEGRAL NE DEMEK?

İntegral veya tümlev, toplama işleminin sürekli bir aralıkta alınan halidir. Türev ile birlikte kâkülüsün temelini oluşturan iki işlemden birisidir. Kâkülüsün temel teoremi sayesinde aynı zamanda türevin ters işlemidir.