Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Resmen protein deposu: Uyurken bile kas yaptırıyor! Lor peynirinin faydaları şaşırtacak

Uzmanlar, yeterince yararlanılmadığına dikkat çektiği lor peynirinin özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve birçok hastalığa karşı kalkan görevi gördüğünü vurguluyor. İşte bu güzel besinin faydaları…

Uzmanlar, yeterince yararlanılmadığına dikkat

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan lor peyniri, sağlık yararlarıyla adeta bir süper yiyecek. Yumurtadan on kat daha faydalı olduğu söylenen bu peynir, B12 vitamini deposu olmasının yanı sıra, uyku sırasında bile kas yapımını destekliyor.

Lor peyniri, kansere karşı koruyuculuğundan, kemiklerin güçlenmesine, mide rahatsızlıklarının giderilmesine kadar sayısız faydası ile sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN GÜÇLÜ BİR MÜTTEFİK

Uzmanlar, lor peynirinin kanserle mücadele eden özelliklerinden kemikleri güçlendirmeye, mide rahatsızlıklarını gidermeye kadar birçok faydası olduğunu belirtiyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle dikkat çeken lor peyniri, sofralardan eksik edilmemeli. Bağışıklık sistemi zayıf kişiler, sporcular, diyet yapanlar ve tansiyon hastaları için ideal bir besin kaynağı olan lor, içerdiği serum protein sayesinde vücudun savunma sistemine katkıda bulunuyor.

Uzmanlar lor peynirinin sadece börek ve makarnalarda değil, günlük beslenmede de yer alması gerektiğini vurguluyor. Lor peynirinin içerdiği serum proteinin, vücut ve kas proteinlerinin sentezlenmesini artırarak, aşırı egzersiz sonucu oluşabilecek kas sakatlanmalarında iyileştirici etki gösterdiğini belirtiyorlar.

BESLEYİCİ DEĞERLER VE TÜKETİM ÖNERİLERİ

Lor peynirinin 100 gramında tam 700 mg kalsiyum bulunuyor. Bu, günlük kalsiyum ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamak için yeterli. Ayrıca, içeriğindeki yüksek oranda mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu daha dirençli hale getiriyor. Diyet yapanlar için de oldukça besleyici ve doyurucu olan lor peyniri, az tuzlu kahvaltılık seçenekleriyle diyetleri renklendiriyor.

Lor peyniri, hafif tadı ve bazen biraz tuzlu olmasıyla her yaştaki insanın tüketimine uygun. Yumuşak kıvamıyla tanınan lor, çoğunlukla inek sütünden üretiliyor ve kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suyundan elde ediliyor.

Lor peynirinin tüketimi konusunda ise dikkatli olunmalı. Özellikle gut gibi protein fazlasının zarar verebileceği hastalıklara sahip olanlar, lor peyniri tüketiminde aşırıya kaçmamalıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Refresh, özellikle göz kuruluğu rahatsızlığında
Sıradaki Haber Refresh Göz Damlası SGK Karşılıyor Mu?