Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Google Play En İyi 8 Matematik Oyunu!

Özellikle çocukların sayısal yönlerinin gelişmesi için tercih edebileceğiniz farklı matematik oyunları bulunuyor. Bu oyunlar ile çocuklarınız hem eğlenceli hem de eğitici zaman geçirebilir.

Özellikle çocukların sayısal yönlerinin

Google Play tarafından sunulan oyun ve programlar, Android işletim sistemine sahip cihazlar için tercih edilmektedir. Özellikle çocukların daha eğitici zaman geçirmesi için tercih edebileceğiniz Google Play’in en iyi matematik oyunlarını bu yazımızda bulabilir ve hemen çocuklarınız için cihazlarınıza indirebilirsiniz.

2048

Kısa sürede çok kez indirilen 2048 hem çocuklar hem de yetişkinler için tercih edilebilecek matematik oyunları arasında yer alıyor. Yetişkinlerin beyin jimnastiği yapmasına imkan sunan bu oyun, kısa sürede bağımlılık yapabilmektedir. Oyundaki amaç, iki ve ikinin katları olan sayıları bir araya getirerek 2048’e ulaşmaktır. 2048’e ulaşıldığında artık hedefiniz daha da artacaktır. Çocuklarınızın da sıkılmadan oynayabileceği bu oyun, matematik gelişimi ve sayısal zekanın gelişimi için oldukça ideal bir seçenek olacaktır.

MATEMATİK OYUNLARI

Her ne kadar isim olarak biraz vasat kalmış olsa da bu oyun çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Belli bir süreye karşı yarışılan oyunda, sorulan aritmetik sorularına yanıt vermek gerekiyor. Sekiz dil desteğine sahip olan Matematik Oyunları aynı zamanda iki oyuncu modunu da desteklemektedir. Bu da çocuklarınızın oyun oynarken aynı zamanda sosyalleşebilmesine de imkan sunmaktadır.

MATH LAND

Math Land, çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir oyundur. Basit matematik ve korsan temalı oyunlar içeren Math Land, çocukların ilgisini çekmeyi başarıyor. Oyunda Ray isimli bir karakter olarak ilerleme kaydediliyor. Kayıp mücevherleri kötü korsan Max’ten kurtarmaya çalışırken, toplama ve çıkartma becerilerinin gelişmesi de destekleniyor. Genel olarak anaokulu çağındaki çocuklar için tercih edilen bu oyun yirmi beş seviyeye sahiptir. Ancak anaokulu çağından daha büyük çocuklar ve yetişkinler için de bu oyunun daha zor modlarının olduğunu da belirtelim.

MATEMATİK USTASI

Matematik Ustası, beyin jimnastiği yapılması için tercih edilebilecek en iyi oyunlardan biri olarak kabul edilebilir. Bu oyundaki amaç, aritmetik problemlere olabildiğince hızlı yanıt vermektedir. Çıkarma gibi tek bir türe odaklanabileceğiniz gibi uygun gördüğünüz farklı işlemleri de bir araya getirerek oyunu biraz daha zorlaştırabilirsiniz.

MATH RIDDLES

Math Riddles, matematik tabanlı bir bilmece oyunudur. Oldukça düzenli ve minimal bir kullanıcı ara yüzüne sahip olan bu oyunda, çok sayıda bulmaca yer alıyor. Bazı bulmacalar oldukça kolay olsa da ilerleyen seviyelerde işlerin zorlaştığını görebilirsiniz. Oldukça fazla oyun ve bulmacaya sahip olan Math Riddles ile zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz bile…

MENTAL MATH MASTER

Mental Math Master, rastgele sorulardan ve basit kontrollerden oluşur. Minimal bir tasarıma sahip olan bu oyunda; karekökler, logaritmalar, faktöriyeller ve matematiğin en zor diğer konuları da yer alıyor. Bu oyun matematik bilgisi iyi olan ve bu bilgiyi pratik ile geliştirmek isteyenler için daha uygun bir seçenek olabilir. Zorlu rakiplere karşı verilecek mücadelede başarı elde edildiği taktirde bir sonraki seviyeye geçilebilir.

SUDOKU.COM

Sudoku.com en eski ve en popüler matematik oyunları arasında yer alır. Farklı birçok sürümü ve versiyonu olsa da Google Play’de en çok tercih edilen versiyonu hala Sudoku.com’dur. Oyundaki amaç, her sütun, satır ve alt ızgarada birden dokuza kadar sayıların olmasını sağlamaktadır. Elbette bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta, sayıların yan yana ya da alt alta gelmemesidir.

TOON MATH

Toon Math hem matematik oyunu hem de bir koşucu oyunu olarak tanımlanabilir. Engellerden kaçarak üç şeritli bir yolda koşulan oyunda, oyunculara bu aşamada bir sayı alır ve sorulan temel aritmetik problemine doğru yanıt vermeniz beklenir. Doğru yanıt verilmesi ile şeritlerdeki engellerin üzerinden atlanır ve koşuya devam edilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir süredir Android kullanıcılarının keyfini
Sıradaki Haber Android’in ardından iPhone’a da geldi! Google’ın muhteşem yapay zeka özelliği kullanıma hazır