Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Windows 11’e muhteşem yenilikler geliyor! Kilit ekranınız bilgi merkezine dönüşecek

Microsoft, geçtiğimiz ay Windows 11 için Moment 5 adındaki bir özellik güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme küçük ve oldukça basit olsa da, 2024 yılının ikinci yarısında yayınlanacak olan 24H2 sürümü, kullanıcılara çok daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor.

Microsoft, geçtiğimiz ay Windows

Windows 11, 2024 yılının ikinci yarısında yayınlanacak olan 24H2 sürümü ile bir dizi yeni özelliği kullanıcılarına sunacak.

Yeni sürüm ile birlikte gelecek yeni özelliklerin tam listesi henüz yayınlanmamış olsa da, bazı önemli değişikliklerin varlığı şimdiden netleşmiş durumda. İşte bu değişikliklerden dikkat çeken 6 tanesi…

TELEFONUNUZ WEB KAMERASI OLARAK KULLANILABİLİR OLACAK!

Windows 11, yakında Android akıllı telefonlarınızı kablosuz bir web kamerası olarak kullanmanıza izin verecek. Modern telefon kameraları oldukça iyi ve pahalı web kameraları bile bu kameraların yeteneklerine ulaşamıyor. Gelecekteki güncellemeler, PC’de görüntülü arama yapmak için akıllı telefonunuzdaki farklı kameraları kullanmanızı, ek efektler uygulamanızı ve daha fazlasını mümkün kılacak.

COPİLOT İLE DAHA KAPSAMLI ENTEGRASYON

Microsoft, yeni yapay zeka asistanı Copilot’ı donanımınızla daha etkileşimli hale getiriyor. Yakında Copilot, Wi-Fi ağlarını tarama, cihaz bilgilerini gösterme, pil seviyesini bildirme, ekran görüntüsü alma, erişilebilirlik özellikleriyle etkileşim ve daha fazlasını gerçekleştirebilecek.

YERLEŞİK QR KOD OLUŞTURUCU

Gelecekteki Windows güncellemeleri, bağlantıları paylaşırken QR kodları oluşturmanıza olanak tanıyacak. Artık web sitelerini bilgisayardan telefona aktarmak için bağlantıları e-posta ile göndermek veya Microsoft Edge’in geçmişinizi senkronize etmesini beklemek zorunda değilsiniz.

ENERJİ TASARRUFU MODU GELİŞTİRİLİYOR

Microsoft, enerji tasarrufunu geleneksel olarak şarj edilebilir pil kullanmayan masaüstü bilgisayarlara genişletmeyi hedefliyor. Yeni enerji tasarrufu, pil ömrüne karşılık daha fazla performans sunacak.

DAHA FAZLA KİLİT EKRANI WİDGET’I

Windows 11’deki kilit ekranı, gelecekte daha fazla bilgi sunabilecek. Mevcut sürümde hava durumu widget’ı yer alırken, gelecekteki güncellemelerle hisse senetleri, trafik, spor karşılaşmaları gibi daha fazla bilgiye erişebileceksiniz.

Wİ-Fİ YENİLEME DÜĞMESİ

Ayrıca kablosuz ağlar için özel bir yenileme düğmesi de bekleniyor. İhtiyacınız olan ağı bulduğunuzda, zaten orada olanları yeniden taramak için bunu kullanabilirsiniz. Microsoft’un bu küçük yeniliği tanıtmasının neden bu kadar uzun sürdüğü belli değil.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bir süredir Android kullanıcılarının keyfini
Sıradaki Haber Android’in ardından iPhone’a da geldi! Google’ın muhteşem yapay zeka özelliği kullanıma hazır