Meğer kayısının yemeği de oluyormuş! Etli kayısı yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktası
Akşam yemek saati yaklaştığında genel olarak kadınların aklındaki tek soru ‘ne yemek pişirsem?’ oluyor. Bu konuda sürekli kararsızlık yaşayanlar için derlediğimiz yemek tariflerine bir yenisi ekliyoruz. Sevilerek tüketilen kayısıyı yemeklerde kullanmayı hiç denediniz mi? Evet yanlış okumadınız, kayısı kullanarak etli yemek hazırlayabilirsiniz.
Değişik tatlar arayanların büyük ilgi gösterdiği etli kayısı yemeği hem tadı hem de kolay hazırlanışı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Oldukça ilgi gören lezzetlere ev sahipliği yapan Türk mutfağında yer alan bu yemeği kısa bir sürede hazırlayabilir ve akşam yemeğinde ailenize servis edebilirsiniz.
Etli Kayısı Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler
Etli kayısı yemeğini ilk kez duyanlar, tarifin biraz zorlayıcı olabileceğini düşünebilir. Ancak gözünüzün korkmasına hiç gerek yok. Nitekim yemeğin hazırlanışı ve hazırlama süresinin kısalığı sizi şaşkına çevirecek. İşte etli kayısı yemeğini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;
750 gram kemiksiz kuzu but ya da kol
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 tutam rendelenmiş taze zencefil
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tutam tel safran ya da aspir
- 1 su bardağı sıcak su (safran için)
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tane kişniş
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 adet yeşil biber
Etli Kayısı Yemeği Tarifi
- Etli kayısı yemeğini hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak bir bardak sıcak suya bir tutam safranı atın ve safranın renk vermesi için bu karışımı bir kenarda beklemeye alın. Daha sonrasında ise izlenmesi gereken adımlar şunlardır;
- İri olacak şekilde doğranan etleri bir kap içerisine aldıktan sonra içine tuz, un ve karabiberi ilave edin. Bu malzemeleri, un etin her yerini kaplayana kadar eliniz ile karıştırın.
- Bir tencere içerisine zeytinyağı ekleyin, ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. Zeytinyağı ısınınca etleri ekleyin ve bir tarafı altın rengini alana kadar pişirmeye başlayın. Etlerin bir tarafını pişince diğer tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin. Etler piştikten sonra piyazlık olacak şekilde doğranan soğanları ve verev şeklinde doğranan yeşil biberleri etlerin üzerine ekleyin. Rendelenmiş zencefil, tuz ve karabiberi de ekleyerek pişirmeye devam edin. Safranlı suyu da et suyuna ekledikten sonra yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
- Et suyu kaynayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak bir saat pişirin.
- Bir saatin sonunda tencerenin kapağını açın ve bir tur karıştırın. Ardından limon suyunu, havanda dövdüğünüz kişnişi, ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları ve verev olarak dilimlenen yeşil biberi de karışıma ilave edin. Son olarak on beş dakika daha pişirin ve servis edin.
Etli Kayısı Yemeğinin Püf Noktası
Etli kayısı yemeği yaparken kendi kuruttuğunuz kayısılar varsa mutlaka onları kullanmaya özen gösterin. Yemeğin daha lezzetli olması için son on beş dakikalık pişirme süresinin ardından ocağı kapattığınızda tencerenin kapağını hemen açmayın. Bir süre etin dinlenmesine müsaade ettikten sonra etli kayısı yemeğini servis ederseniz, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu eşsiz lezzeti tadan herkes sizden etli kayısı yemeğinin tarifini isteyecektir.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.