Meğer kayısının yemeği de oluyormuş! Etli kayısı yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktası

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Akşam yemek saati yaklaştığında genel olarak kadınların aklındaki tek soru ‘ne yemek pişirsem?’ oluyor. Bu konuda sürekli kararsızlık yaşayanlar için derlediğimiz yemek tariflerine bir yenisi ekliyoruz. Sevilerek tüketilen kayısıyı yemeklerde kullanmayı hiç denediniz mi? Evet yanlış okumadınız, kayısı kullanarak etli yemek hazırlayabilirsiniz.

Değişik tatlar arayanların büyük ilgi gösterdiği etli kayısı yemeği hem tadı hem de kolay hazırlanışı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Oldukça ilgi gören lezzetlere ev sahipliği yapan Türk mutfağında yer alan bu yemeği kısa bir sürede hazırlayabilir ve akşam yemeğinde ailenize servis edebilirsiniz.

Meğer kayısının yemeği de oluyormuş! Etli kayısı yemeği nasıl yapılır Tarifi, püf noktası

Etli Kayısı Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

Etli kayısı yemeğini ilk kez duyanlar, tarifin biraz zorlayıcı olabileceğini düşünebilir. Ancak gözünüzün korkmasına hiç gerek yok. Nitekim yemeğin hazırlanışı ve hazırlama süresinin kısalığı sizi şaşkına çevirecek. İşte etli kayısı yemeğini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler;

750 gram kemiksiz kuzu but ya da kol

  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tutam rendelenmiş taze zencefil
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tutam tel safran ya da aspir
  • 1 su bardağı sıcak su (safran için)
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tane kişniş
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 adet yeşil biber

Etli Kayısı Yemeği Tarifi

  1. Etli kayısı yemeğini hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak bir bardak sıcak suya bir tutam safranı atın ve safranın renk vermesi için bu karışımı bir kenarda beklemeye alın. Daha sonrasında ise izlenmesi gereken adımlar şunlardır;
  2. İri olacak şekilde doğranan etleri bir kap içerisine aldıktan sonra içine tuz, un ve karabiberi ilave edin. Bu malzemeleri, un etin her yerini kaplayana kadar eliniz ile karıştırın.
  3. Bir tencere içerisine zeytinyağı ekleyin, ocağa alın ve ısıtmaya başlayın. Zeytinyağı ısınınca etleri ekleyin ve bir tarafı altın rengini alana kadar pişirmeye başlayın. Etlerin bir tarafını pişince diğer tarafını çevirin ve pişirmeye devam edin. Etler piştikten sonra piyazlık olacak şekilde doğranan soğanları ve verev şeklinde doğranan yeşil biberleri etlerin üzerine ekleyin. Rendelenmiş zencefil, tuz ve karabiberi de ekleyerek pişirmeye devam edin. Safranlı suyu da et suyuna ekledikten sonra yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Et suyu kaynayınca ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak bir saat pişirin.
  5. Bir saatin sonunda tencerenin kapağını açın ve bir tur karıştırın. Ardından limon suyunu, havanda dövdüğünüz kişnişi, ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları ve verev olarak dilimlenen yeşil biberi de karışıma ilave edin. Son olarak on beş dakika daha pişirin ve servis edin.

Meğer kayısının yemeği de oluyormuş! Etli kayısı yemeği nasıl yapılır Tarifi, püf noktası

Etli Kayısı Yemeğinin Püf Noktası

Etli kayısı yemeği yaparken kendi kuruttuğunuz kayısılar varsa mutlaka onları kullanmaya özen gösterin. Yemeğin daha lezzetli olması için son on beş dakikalık pişirme süresinin ardından ocağı kapattığınızda tencerenin kapağını hemen açmayın. Bir süre etin dinlenmesine müsaade ettikten sonra etli kayısı yemeğini servis ederseniz, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu eşsiz lezzeti tadan herkes sizden etli kayısı yemeğinin tarifini isteyecektir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız