Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor: Sindirim sistemini canlandırıyor, kabızlığı önlüyor! Fiyatı ise cep yakıyor

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Kuru incir, hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyvedir. Kefir gibi probiyotik kaynağıdır. Sindirim sistemine iyi gelir. Kabızlığı önler. Ancak fazla tüketmek zararlı olabilir.

Kuru incir, diyet lifi, potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat gibi besin öğeleri açısından zengindir. Bu içeriği ile sindirim sisteminin canlanmasına yardımcı olur ve probiyotik kaynağı olarak da öne çıkar. Kuru incirin fiyatı ve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar haberimizde.

Kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor: Sindirim sistemini canlandırıyor, kabızlığı önlüyor! Fiyatı ise cep yakıyor - Resim : 1

KURU İNCİR NASIL TÜKETİLMELİ?

Kilosu 300-350 lira arasında değişiklik gösteren kuru incir, tatlı krizlerinde kuru hurma yerine tercih edilebilir. Yaş incirden daha az vitamin ve mineral içerse de lif, potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve karbonhidrat bakımından zengindir.

Kuru incir, yaş incirden daha etkili bir kabızlık ilacıdır. Ancak kurutulduğunda şeker oranı artar. Bu da kalori ve şeker değerlerini yükseltir. Bu yüzden kuru incirin aşırı tüketilmemesi gerekir. Kuru incir, kan şekerini hızlı yükseltebilir. Bu nedenle şeker hastaları kuru incir yememeli ya da çok az yemelidir.

Kuru incir, diyet yapanlar için de uygun bir meyvedir. Ancak porsiyon kontrolü önemlidir. 2 adet kuru incir veya 2 adet taze incir yaklaşık 60 kaloridir. Kuru incir, meyve çeşitliliği sağlamak için günde 2 adet yenebilir. Ara öğün veya kahvaltıda tüketilebilir.

KURU İNCİRİN SAĞLIĞA ETKİLERİ NELERDİR?

Kuru incir, su oranı düşük bir kuru meyvedir. Bu sayede kan basıncını düşürmeye yardımcı olan potasyum içerir. Tansiyon hastaları için faydalıdır. Ancak böbrek hastaları kuru incir yemek istediklerinde dikkatli olmalıdır.

Kuru incir, bağırsak sağlığı için de önemlidir. Lif içeriği yüksektir. Bağırsaklardaki atıkları temizler. Kabızlığı giderir. Probiyotik içeriği ile sindirim sisteminin dengesini sağlar. Kuru incir, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabında saklanırsa 1 yıl içinde tüketilmelidir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız