Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EvyapPort Liman kazasında zarar 50 Milyon Dolar diyorlar! İşte detaylar

Bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda EvyapPort Limanında konteyner yüklü bir gemi aborda olma manevrası esnasında 3 vince çarpmıştı. Peki Evyapport Limanında ne kadar hasar meydana geldi?

Bugün öğle saatlerinde meydana

Körfez Kirazlıyalı Mahallesinde bulunan EvyapPort Limanında, limana yanaşmak isteyen konteyner yüklü bir gemi  kontrolden çıkarak limanda bulunan büyük kule vinçlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle 3 adet büyük kule vinç devrilmişti. Olayda yaralı olmazken, liman sahası ve vinçlerin üstüne devrildiği konteyner büyük hasar aldı.

50 MİLYON DOLARLIK HASAR

Vinçler domino etkisi gibi sırayla, büyük gürültüyle devrilirken büyük hasar meydana geldiği görülmüştü. Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi ( TÜRK DEGS / TURK MAGS)’in X hesabından paylaştığı açıklamada “EvyapPort Limanında En az 50 milyon dolarlık hasar olabileceği tahmin ediliyor. Edinilen bilgiler arasında ise  3 tane SSG vinçin tümüyle kayıp, yani tamir edilme ihtimali olmadığı, 4.’nün ise durumunun sallantıda olduğu söyleniyor. Vinçlerin tanesinin 12 milyon ABD doları olduğu, Bugün sipariş verilse ancak 2 sene sonra teslim edilebileceği belirtiliyor. Bu arada yakınlardaki limanlarda da çok büyük bir yoğunluk olacağı aşikar.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif
Sıradaki Haber Derince’de en özel anneler günü kutlaması