Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır? Püf Noktası

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Evde kaşar peyniri yapmak için gerekli malzemeler başlıca şunlardır:

  • Süt (1 litre)
  • Tereyağı (100 gram)
  • Tuz (1,5 tatlı kaşığı)
  • Mısır nişastası (11 yemek kaşığı)
  • Kaşar peyniri (200 gram)

Kaşar peyniri yapmak için öncelikle sütü tencereye almanız ve nişasta ile birlikte pişirmeye başlamalısınız. Ardından kaşar peynirini de üstüne ekleyerek birkaç dakika daha pişirmelisiniz. Sonrasında tereyağını ve tuzu da ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmelisiniz. Elde ettiğiniz bu kaşar peynirini streç film ya da buzdolabı poşeti yardımı ile şekillendirerek buzdolabında birkaç saat bekletmelisiniz. Bu bekleme süresinin sonunda kaşar peyniriniz hazır hale gelecektir.

Kaşar peyniri yapmaktaki püf nokta, kullandığınız sütün taze ve oda sıcaklığında olmasıdır. Taze olmayan ya da oda sıcaklığından daha soğuk/sıcak olan bir süt, kaşar peynirinizin topak topak olmasına yol açabilir. Bu yüzden süt konusunda çok dikkatli olmanız gerekir.

Evde Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır? Püf Noktası - Resim : 1

KAŞAR PEYNİRİNİN KÜFÜ YENİR Mİ?

Kaşar peynirinin küfü, hangi renkte olursa olsun yenmemelidir. Ancak, kaşar peynirinde yeşil renkte küf varsa bu küflü kısım haricindeki diğer kısımları yemek mümkündür. Buna ek olarak kaşar peyniri küfünün rengi siyahsa hem küflü kısımları hem de küflü olmayan kısımları yememeniz gerekir. Aksi taktirde zehirlenme gibi ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

KAŞAR PEYNİRLİ MAKARNA NASIL YAPILIR?

Kaşar peynirli makarna yapmak için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:

  • 150 gram haşlanmış ve küp küp doğranmış tavuk eti
  • 1 paket makarna
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 75 gram kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı köri tozu

Bu tarif için öncelikle makarnayı haşlamanız gerekir. Makarna haşlanıp makarnayı süzmeden önce bir çay bardağı kadar makarna suyunu ayırmanız gerekir. Bu suyu, makarna sosu yapımında kullanarak makarnayı daha leziz hale getirebilirsiniz. Ardından tereyağını eriterek kaşar peyniri, tuz, tavuk eti ve köri tozunu da tereyağını ekleyerek birkaç dakika boyunca karışımı karıştırmalısınız. Sonrasında makarnayı da ekleyip malzemeler ile makarnanın iyice karışmasını sağlayarak makarnanızı afiyetle tüketebilirsiniz.

KAŞAR PEYNİRİ FİYATLARI NE KADAR?

Kaşar peyniri fiyat listesi güncel olarak şu şekildedir:

  • Muratbey Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 300 G (İki adet): 161,50 TL
  • İçim Kaşar Peyniri 400 G (İki adet): 125,00 TL
  • President Kaşar Peyniri 600 G (İki adet): 204,90 TL
  • Migros Dilimli Kaşar Peyniri 225 G (İki adet): 85,00 TL
  • Torku Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 600 G (İki adet): 249,90 TL
  • Bahçıvan Tost Kaşar Peynir Kg: 359,90 TL
  • Sek Kaşar Peyniri 200 G (İki adet): 89,90 TL
  • Tahsildaroğlu Eski Kaşar Peyniri 350 G (İnek Sütü): 235,00 TL
  • Sek Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 600 G (İki adet): 249,90 TL
  • Tahsildaroğlu Zerdeçallı Karabiberli Kaşar Peyniri 200g (İki adet): 103,50 TL
  • Tahsildaroğlu Dilimli Kaşar Peyniri 200 G (İki adet): 103,50 TL
  • Bergen Anadolu Eski Kaşar Peyniri Kg: 420,00 TL
  • Pınar Taze Kaşar Peyniri 200 G (İki adet): 130,00 TL
  • Tire Süt Kooperatifi Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 600 G (İki adet): 229,95 TL
  • Ariste Kars Eski Kaşar Peyniri 250 G (İki adet): 154,90 TL
  • Elta Ada Organik Kaşar Peyniri 400 G (İki adet): 225,00 TL
  • Onsüt Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 225 G (İki adet): 59,95 TL