Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2.Dünya Savaşını Anlatan En İyi 8 Film

İkinci Dünya Savaşını konu alan filmlere günümüzde hala yenileri katılmaya devam ediyor. Ancak bu yazımızda sizlere bugüne kadar çekilmiş en ve savaşı konu alan en iyi yapımlardan bahsedeceğiz.

İkinci Dünya Savaşını konu

Tarihin değişmesine neden olan savaşlardan bir diğer bilindiği üzere 2. Dünya Savaşı’dır. Birçok kişinin hayatını kaybettiği, kendini çok farklı olayların içerisinde bulduğu, insanlığın kaderinin değiştiği bu döneme ait yapımlar, tarihe merakı olan kişiler tarafından büyük ilgi görmektedir.

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan ırkçılıklar, soykırımlar, casusluk ve fedakarlıklar bugüne kadar birçok filme konu olmuştur. Tüm bu kaos ortamının arkasında yaşanan aşklar da yine filmlerin konuları arasında kendine yer bulmayı başarmıştır. Ekranlara gelen ve İkinci Dünya Savaşı’nı farklı bakış açıları ile izleyiciye aktaran yapımlar arasında, mutlaka izlemeniz gerekenleri bu yazımızda bir araya getirdik. Bu yapımlar arasında hala izlemedikleriniz varsa, daha fazla vakit kaybetmeden hemen ekran başındaki yerinizi alın!

SOYSUZLAR ÇETESİ

2009 yapımı olan Soysuzlar Çetesi, yayınlandığı dönem büyük bir ilgi ile karşılaşmıştır. Quentin Tarantionu’nun şiddetli, alternatif tarih yazan bu filmi, Nazi katili bir tugayı, Yahudi bir sinema salonu sahibini, acımasız bir SS subayını ve Alman film yıldızı kılığında bir casusu konu alıyor. Filmde; Brad Pitt, Michael Fassbender, Diane Kruger, Daniel Brühl, Melanie Laurent ve Christoph Waltz gibi oldukça başarılı oyuncular yer alıyor.

DAS BOOT

1981 yapımı olan Alman filmi, Wolfgang Petersen tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Gelmiş geçmiş en iyi savaş filmlerinden biri olmayı başaran Das Boot, gergin ve heyecan verişici bir macerayı ekranlara yansıtıyor. Akıl dolu epik bahriyeli macerasında Atlantik Savaşı sırasında denizde devriye atmak üzere yola çıkan bir Alman U-bot takımının yaşadığı olaylar izleyiciye aktarılıyor. Das Boot hareketli, heyecan verici ve klostrofobik bir film olarak İkinci Dünya Savaşı’nın kaygısını gözler önüne net bir şekilde sermeyi başarıyor.

TAVŞAN JOJO

2019 yapımı olan ve bu listede yer alan en güncel yapım olma özelliğine sahip Tavşan Jojo, Tiaka Waittiti’nin büyüme çağına giren on yaşındaki bir çocuğun dramını ve komedisini anlatıyor. Hitler Gençliği’nin bir üyesi olan Betzler isimli ana karakter, annesinin evlerinin ardiyesinde bir Yahudi kızı sakladığın öğrenir. Betzler’in aynı zamanda Adolf Hitler kılığında hayali bir dostu vardır. Bu film ile Akademi Ödülü kazanan Waititi, Nazizm’e hicivlerle dolu, tuhaf bakış açısını izleyiciye yansıtmaktadır.

PİYANİST

Dram ve savaş kategorisinde yer alan Piyanist, izlenme rekorları kıran filmler arasında yer alıyor. 2002 yapımı olan Piyanist, Ronald Harwood’un kaleminden çıkmış ve Roman Polanski tarafından yönetilmiştir. Adrien Brody’nin inanılmaz oyunculuğu karşısında filmi izleyenler, bu yapımının etkisinden uzun süre çıkamamıştır.

FURY

İkinci Dünya Savaşı2nın son aylarını anlatan bu filmin başrolünde, başarılı oyuncu Brad Pitt yer alıyor. Yeterli sayıda silaha sahip olmayan Wardaddy ve askerleri, Nazi Almanya’sının kalbini vurabilmek için çok sayıda tehlikeli olayın içerisinde yer alır.

BITVA ZA SEVASTOPOL

2015 yapımı olan Bitva za Sevastopol, İkinci Dünya Savaşı’nda zorla orduya alınan Pavlichenko’nun ileri seviyedeki keskin nişancılık yeteneğine değinmektedir. Cesaretli ve yetenekli olması ile kısa sürede ordunun gözdesi haline gelen ana kahramanımız, ABD’de yaptığı bir tanıtım konuşması ile savaşın seyrinin değişmesine neden olur. Yaşanmış olaylardan yola çıkarak ekranlara getirilen bu yapım, İkinci Dünya Savaşı hakkında oldukça ilginç bilgiler edinilmesine de imkan sunuyor.

ENIGMA

Enigma, 2014 yılında izleyici ile buluşmuştur. Enigma, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngilizlerin bir türlü bulamadığı şifreli haberleşme sisteminin yolunu bulan Alan Turing’in Nazilere engel olarak büyük bir başarı elde etmesini konu alıyor.

ÇİZGİLİ PİJAMALI ÇOCUK

2008 yılında ekranlara gelen bu filmde, Nazi katliamı döneminde yaşanan olaylar izleyiciye aktarılıyor. Babası görevli olarak Polonya’ya gönderilen Bruno’nun toplama kampında iken tellerin diğer tarafındaki çocuklar ile arkadaş olması ve bu nedenle oğlunun kamp hakkındaki gerçekleri öğrenmesinden korkan bir annenin hikayesi izleyicilere aktarılıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rüyada kuş görmek genel olarak
Sıradaki Haber Rüyada Mavi Muhabbet Kuşu Yakalamak Ne Anlama Gelir?