Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarın okullar tatil mi? Bakanlık açıkladı

Okuldan atılan öğrencisi tarafından öldürülen eğitimci İbrahim Oktugan, için sendikaya bağlı öğretmenler olaya tepki için yarın greve çıkacak. Bakanlık okulların tatil olup olmadığı hakkında açıklama yaptı.

Okuldan atılan öğrencisi tarafından

İstanbul’da bir özel lise müdürü olan İbrahim Oktugan, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük grev yapılacağını duyurdu. Yalçın, bu kararın pek çok sendika tarafından desteklendiğini ve geniş katılım beklendiğini belirtti. Sosyal medyada yer alan “Okullar yarın tatil” söylentilerine ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yalanlama geldi.

SENDİKALILAR GREVDE

Bakanlık, eğitimin devam edeceğini ve bu çağrının yalnızca sendikalı öğretmenleri ilgilendirdiğini açıkladı. Eğitimciler, Oktugan’ın ölümüne tepki olarak bugün ilk derslere girmeyerek protesto etti ve yarın tam gün boyunca derslere girmeyeceklerini açıkladılar. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dört eğitim sendikası lideriyle şiddet olaylarını görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan basın toplantısında, Bakan Tekin ve sendika başkanları birlik mesajı verdiler. Tekin ayrıca, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında öğretmenlere yönelik şiddete daha ağır cezalar getirileceğini ve bu konuda Meclis’ten destek beklediklerini ifade etti.