Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AB’den İsrail’e sert çıkış!

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Madrid’de gerçekleştirdiği toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 AB Dış Politika

Borrell, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e yönelik silah gönderimini kesme kararını tartışırken,  “İsrail’in bomba atmasının ancak ellerinde bomba olmadığında” duracağını söyledi.

“KAÇ OLÜM YETERLİ?”

AB’nin Orta Doğu politikasında birlik içinde hareket edememesini eleştiren Borrell, İspanya’nın duruşunu benimsemeyen ülkeleri Avrupa Birliği’nin temel ilkelerine uymamakla suçladı. AB liderlerinin Gazze’deki duruma sessiz kalmasına sert tepki gösteren Borrell, “Avrupalı bazı liderler, ‘Gazze’de çok sayıda ölüm var, ne kadar üzücü’ diyor. Bu durumda sormalıyız; kaç ölüm yeterlidir? Harekete geçmek için 50 bin kişinin mi ölmesi gerekiyor?” ifadelerini kullandı.

“SADECE KONUŞMANIN ÖTESİNE GEÇMELERİ ÖNEMLİ”

Ayrıca, bazı AB ülkelerinin Filistin’i bağımsız bir devlet olarak tanıma olasılığını değerlendiren Borrell, “Birkaç ülke bu adımı attığında, eminim diğerleri de takip edecektir. İki devletli çözümü destekleyenlerin, sadece konuşmanın ötesine geçmeleri önemli.” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN DEVLETİ TANIMAYI PLANLIYOR”

İspanya’nın başını çektiği Filistin’in tanınması için yapılan lobi çalışmalarına İrlanda, Slovenya, Malta ve Norveç’ten destek geldiği belirtiliyor. İrlanda basınında yer alan haberlere göre, İspanya ve İrlanda 21 Mayıs’ta Filistin’i resmen tanıyacak. Slovenya ise 13 Haziran’a kadar Filistin devletini tanımayı planlıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 19
Sıradaki Haber Haluk Levent Gazze’ye dikkat çekti