Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

13’üncü Sözsüz Çocuk Oyunları 6-14 Ocak tarihleri arasında sahnede

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması” tanıtım toplantısında konuşan Burhan Akçin, “Yerel seçimlerde adaylıkları kesinleşen isimlerin seçim vaatlerine sanatın her türlüsünü koymasını istiyoruz. Sanat ile ilgili çok uzun zamandır vaat yok. 12 ilçede ilçe tiyatrosu projesini koyabilirler” dedi.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından

Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından 6 Ocak-14 Ocak tarihleri arasında çocuk oyuncular tarafından gerçekleştirilecek “13. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması” tanıtım toplantısı Dolphin AVM’de bulunan Dedikodu Cafe’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Müdürü Hüsniye Akçin ve eğitmenler katıldı. 6 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te Dolphin Center AVM’de başlayacak olan “13. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması”14 Ocak 2023 Pazar günü oynanacak oyunla son bulacak. Festivale çocuk ve gençlerinden oluşan 12 grup katılacak. Festivalin bu yılki teması ise “Bu Şehirde Tiyatro Var” olarak belirlendi.

Sanat ile ilgili çok uzun zamandır vaat yok

Festival düzenleme komitesi adına bilgi veren Burhan Akçin, “Bir şehirde festival yapıyorsanız ben yaptım oldu mantığıyla olmaz. Sağlam bir finans kaynağı olması gerekiyor. Kentte yaşayan burjuvazi kesimin de üzerine düşen payı yapması lazım. Bizim festivalin paydaşları eksik. Tiyatro alanında emek veren arkadaşlarımızın da işin içinde olması lazım. Vatandaşlar kentli olabilmek için etkinlikten etkinliğe koşuyor. Şehirlerde bu etkinliklerin olması gerektiğini konuşalım diye bir araya geliyoruz. Bu programları yayarak paydaşları da işin içine katmalısınız. Seçilmiş ve atanmış isimlerden şunu rica ediyorum. Adaylığınız kesinleşince sanatın her türlüsünü seçim vaatlerinize koyun. Sanat ile ilgili çok uzun zamandır vaat yok. 12 ilçede ilçe tiyatrosu projesini koyabilirler. Bu proje 5 yıl içerisinde bütün ülkeyi kapsayacaktır. Bunu Kocaeli’den yayabiliriz” dedi.

Büyükakın destek verdi

Sözlerini sürdüren Akçin, “Bu yıl yer kaplaması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın desteğini aldık. Bunu normalde finanse edemediğimiz için ince bir örtü üzerinde çocuklar oynuyordu. Bu destek güzel oldu” şeklinde konuştu. 6 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00’te Dolphin Center AVM’de başlayacak olan festival, 14 Ocak 2024 Pazar günü oynanacak oyunla son bulacak. Festivale çocuk ve gençlerden oluşan 12 grup katılıyor.

Oyun günleri ve saatleri

06 Ocak Cumartesi Saat 14.00• Grup Art• – Benimle Oynar mısın?, 06 Ocak Cumartesi Saat 15.30 Grup Anonim- Telefol, 06 Ocak Cumartesi Saat 17.00 Grup Analiz – Bu!?,
07 Ocak Pazar Saat 14.00 Grup Art – Hoş Geldin Hukuk, 07 Ocak Pazar Saat 15.30 Grup Agon – Yağmur, 07 Ocak Pazar Saat 17.00 Grup Anadolu – Memleket.

13 Ocak Cumartesi Saat 14.00 Grup Armoni – İletişim, 13 Ocak Cumartesi Saat 15.30 Grup Atlantis – Ritmikleşemeyenler, 13 Ocak Cumartesi Saat 17.00 Grup Aktüel – Anormatif, 14 Ocak Pazar Saat 14.00 Grup Ada – Tren, 14 Ocak Pazar Saat 15.30 Grup Aksiyon – İçidışıbirkimbilirkim, 14 Ocak Pazar Saat 17.00 Grup Anatomi – Kabasabalıklar.ü

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlimizin yetiştirdiği önemli yazarlardan Attila
Sıradaki Haber Attila Şanbay’ın edebiyat yolculuğu