Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzmanlardan şaşırtıcı uyarı! ‘Yorgan kullanmak tehlikeli…’ Bu hatalara dikkat!

Kış aylarının vazgeçilmez tekstil ürünlerinden olan yorganlar için işin uzmanlarından kritik bir uyarı geldi. Yorgan kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar olduğunu belirten uzmanlar, konuya ilişkin tüm detayları paylaştı.

Kış aylarının vazgeçilmez tekstil

Kış mevsiminin son ayında olduğumuz şu günlerde yatak odalarımızın vazgeçilmez tekstil ürünleri arasında yer alan yorganlar milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Soğuktan korunmak için kullanılan bu tekstil ürünlerinin farklı malzemelerden yapıldığı da biliniyor. Tam da bu noktada devreye giren uzmanlar, yorgan kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar olduğuna dikkat çekti.

Yorgan kullanımının son derece kritik bir konu olduğunu ifade eden uzmanlar, yapılan hataların hem insan hayatına hem de yorganın kendisine olumsuz etki edebileceğini ifade etti. Yorganlara ilişkin pratik önerilerde bulunan uzmanlar, konuya dair tüm ayrıntıları paylaştı.

‘HASTALANABİLİRSİNİZ’

Yatak odasında kullanılan tekstil ürünlerinin temizliklerine önem verilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, kılıf ile kullanılan yorganlar için de aynı hassasiyetin söz konusu olduğunu vurguladı. Doğru temizlenmeyen, havalandırılmayan yorganların akarlar başta olmak üzere birçok mikroorganizmaya ev sahipliği yapabileceklerini belirten uzmanlar, bu durumun da alerjik rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceğini ifade etti.

YORGAN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Yorgan kullanımında hastalıklardan korunabilmek ve yorganların ömrünü uzatabilmek için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, yapılmaması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

  • Sürekli yıkamak: Uzmanlara göre yorganları sık yıkamak, dolum malzemesinin hızlı bir şekilde bozulmasına sebep olmaktadır. Bu sorunun önüne geçmek için ise yorganın üzerinde yazan bakım talimatlarına uyulması gerekir.
  • Yüksek sıcaklıkta yıkamak: Daha temiz ve hijyenik olsunlar diye yorganların sıklık ile yüksek sıcaklıkta yıkandıklarını belirten uzmanlar, bu davranışın doğru olmadığını ifade etti. Bazı malzemelerin yüksek sıcaklığa dayanıksız olduklarını ifade eden uzmanlar, yorganın üzerinde yazan sıcaklık talimatına uyulması gerektiğini vurguladı.
  • Kurutma makinesinde kurutmak: Yorganların içlerinin doldurulduğu malzemelerin kurutma makinesinde kurutulmaya uygun olmadığını ifade eden uzmanlar, bu tercihin yorganın çöpe gitmesine sebep olabileceğini belirtti.
  • Kimyasal malzemeler kullanmak: Yorgan temizliğinde agresif kimyasal temizlik malzemelerinin kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu tercihin hem yorganın ömrünü kısaltacağını hem de bazı alerjik durumlara sebep olabileceğini ifade etti.