Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzmanlar önerdi: Sofranızdan eksik etmeyin! Ispanaktan çok daha güçlü… Demir depolarınız dolacak

Demir eksikliği günümüzde birçok insanın sıklıkla karşılaştığı bir problem. Özellikle de vejetaryen beslenenler ve hamileler demir eksikliği riskine daha fazla maruz kalıyor. Son yapılan araştırmalar, tere bitkisinin ıspanağı gölgede bıraktığını ve demir deposu olduğunu gösteriyor.

Demir eksikliği günümüzde birçok

Demir eksikliği, günümüzde birçok insanın karşı karşıya kaldığı bir sorun. Genellikle demir takviyesi denildiğinde akla ilk gelen besin ıspanak olsa da, araştırmalar gösteriyor ki, tere bu alanda ıspanağı geride bırakıyor.

Tere, içerdiği yüksek demir oranıyla hem demir depolarını dolduruyor hem de bağırsak sağlığını destekleyerek sindirim sistemini hızlandırıyor. İşte detaylar…

DEMİR VE SAĞLIK İLİŞKİSİ

Demir, vücudumuz için hayati öneme sahip bir mineraldir. Hemoglobin üretimi ve oksijen taşınması için gereklidir. Yeterli demir alımı, enerji seviyelerinin korunmasına ve genel sağlık durumunun iyileştirilmesine yardımcı olur. Tere tohumu, içerisinde barındırdığı yüksek demir miktarıyla bu alanda mucizevi bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Tere, özellikle sigara içenler için önerilen bir besin. Kaynar suda bekletildikten sonra tüketildiğinde solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlıyor. Ayrıca, C vitamini bakımından zengin olmasıyla bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki iltihaplanmalara karşı savaşıyor.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI VE TERE

Bağırsak sağlığı için tere tüketimi oldukça faydalı. Kabızlık problemi yaşayanlar için doğal bir çözüm sunuyor ve bağırsak fonksiyonlarını düzenleyerek hızlı kilo vermeye yardımcı oluyor. Tere aynı zamanda iştah açıcı özelliklere sahipken, bağırsak temizliğini de sağlıyor.

Baş ağrısı, öksürük, bronşit ve astım gibi rahatsızlıkların tedavisinde de tere tohumunun etkili olduğu biliniyor. Demir minerali açısından zengin olan tere tohumu, hemoglobin miktarını arttırarak demir eksikliğine bağlı sorunları önlemeye yardımcı oluyor. Saç dökülmesi, kırılan tırnaklar ve kemik hastalıkları gibi problemlere karşı da koruma sağlıyor.

Emziren anneler için de önerilen tere, anne sütünü arttırıyor ve prolaktin hormonunu harekete geçiriyor. Güneş yanığı veya cilt tahrişlerinde de tere, cilt sağlığı için doğal bir ilaç olarak kullanılabiliyor. Saç sağlığı için de önerilen tere, macun kıvamına getirilerek saçlara uygulanabiliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme
Sıradaki Haber Her derde deva: Sağlığınız için her gün bir tane yiyin! Tüm hastalıklara ‘dur’ deyin