Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü Sucuk Markasında Enfeksiyon ALARMI! E. Coli Bakterisi Nedir? E. Coli Bakterisi Tehlikeli Mi? E.COLİ Enfeksiyonu Belirtileri

Ünlü sucuk markasında enfeksiyon tespit edildi. Milyonlarca vatandaşın tükettiği sucuk markasında E. Coli bakterisi çıktı. Marketlerdeki tüm ürünler toplanmaya başlandı. Peki, E. Coli bakterisi nedir? E. Coli bakterisi tehlikeli mi? E. Coli bakterisi öldürür mü? İşte merak edilen soruların yanıtları ve E. Coli enfeksiyonu belirtileri..

Ünlü sucuk markasında enfeksiyon

Milyonlarca vatandaşın tükettiği ünlü sucuk markasında enfeksiyon alarmı verildi. Son günlerde oraya çıkan sucuk enfeksiyon vakalarında E. Coli bakterisi tespit edildi. Tüketen vatandaşlarda enfeksiyona neden olan ünlü sucuk markası tüm marketlerden toplatılmaya başladı. Yaşanan durum ardından vatandaşlar marka arayışına girişti. E. Coli bakterisi kaynaklı vakalar artınca etkileri incelenmeye başladı. Peki, E. Coli bakterisi nedir? E. Coli bakterisi tehlikeli mi? İşte E. Coli enfeksiyonu belirtileri..

ÜNLÜ SUCUK MARKASINDA ENFEKSİYON

En ünlü sucuk markaları arasında yer alan Yayla Sucuk markası için enfeksiyon alarmı verildi. Yayla sucuk ürünlerinde E. Coli bakterisi belirlendi. Söz konusu durumun Almanya’da yaşandığı ortaya çıktı. Enfeksiyona sebebiyet verdiği tespit edilen Yaylı sucuk ürünleri marketlerden toplatılmaya başladı. Ürün adı: Yayla Sucuk dilimler halinde Ambalaj birimi: 200g, 80g, 250g Seri no: 10865984, 10855916 Son kullanma tarihi: 14.01.2024, 23.02.2024 ve 01.03.2024 bilgisi verildi. Almanya hükümeti ürünlerin marketlerden toplatılması kararını aldı. Ürünü satın alan müşteriler fiş göstermeden aldıkları sucuğun ücretlerini geri alabilecek.

E.COLİ BAKTERİSİ NEDİR?

Escherichia coli (E. coli) bakterisi, insanların ve diğer sıcakkanlı hayvanların bağırsaklarında bulunan bir bakteridir. Çoğunlukla zararsızdırlar. İnsan vücudunda önemli rol oynayan E. Coli bakterisi K vitamini üretiminde ve sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesinde yardımcı olur. Bazı E. coli türleri ciddi gıda zehirlenmelerine ve enfeksiyonlara neden olabilir. E. coli bakterisinin farklı türleri var. Bazı E. Coli bakterisi gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Bunlar genelde kombine et ürünleri, çiğ süt, kontamine su ve bazı sebze türlerinde bulunur.

E.COLİ ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ

E. coli enfeksiyon belirtileri arasında şiddetli ishal, karın ağrısı ve kramplar, ve bazen ateş bulunur. Çoğu insan enfeksiyondan sonraki birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir ancak bazı durumlarda enfeksiyon ciddi boyutlara ulaşır. Çocuklar ve yaşlılar gibi daha savunmasız gruplarda enfeksiyon ölümcül olabilir. E. coli enfeksiyonu önlemek için temel hijyen uygulamaları oldukça önemli. Et ürünlerini iyi pişirmek, çiğ etleri diğer gıdalardan ayrı tutmak, elleri, mutfak yüzeylerini ve aletlerini düzenli olarak yıkamak ciddi önem arz ediyor.