Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tırnağı Hangi Doktor Çeker?

Tırnak çekimi bazı durumlarda estetik açıdan tercih edilse de bazı durumlarda zorunlu olarak uygulanan bir işlemdir. Tırnak batması ise tırnağın çekilmesini gerektiren ve en sık karşılaşılan durumlar arasında yer alır.

Tırnak çekimi bazı durumlarda

Tırnak çektirme işlemi, tırnak yüzeyinden ölü derinin temizlenmesi ya da tırnak plakasının düzgün hale getirilmesi için yapılan estetik bir operasyondur. Bu işlem ile tırnakların daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüme sahip olunması sağlanabilir. Günümüzde estetik algısının giderek yayılması, tırnak bakımlarına da daha fazla özen gösterilmesini beraberinde getirmiştir. Bu da tırnak çektirme işlemlerinin eskisine nazaran günümüzde daha sık tercih edilmesini tetiklemiştir.

Tırnak sağlığının durumu genel olarak vücut sağlığının durumunu yansıtır. Vücutta eksik olan vitamin ve mineraller, tırnak yapılarını doğrudan etkiler. Bu nedenle kişilerin sağlıklı tırnak yapılarına sahip olabilmesi için yeteri kadar su tüketmesi ve dengeli bir şekilde beslenmesi gerekir. Aynı zamanda tırnak yapılarının korunabilmesi için de tırnak bakımlarının düzenli olarak yapılması oldukça önemlidir.

TIRNAK ÇEKTİRME İŞLEMİ NEDEN YAPILIR?

Tırnak çektirme işleminin en sık yapılma nedeni, tırnaklardaki batık oluşumlarıdır. Tırnak batması, kişiyi oldukça rahatsız eder ve acı verir. Normal yürüme dengesinin bozulmasına ve ayakkabı kullanımına dahi engel olan bu durum, çoğu zaman tırnağın çekilmesi ile tedavi edilebilir. Ancak bu karar verilmeden önce tırnak batmasının, tırnak yatağını nasıl etkilediğinin ve yeniden aynı sorunun meydana gelip gelmeyeceğinin incelenmesi gerekir.

Tırnak çekimi, tırnağın farklı ve estetik olmayan bir görünüme sahip olması nedeni ile de uygulanabilir. Öte yandan tırnak yüzeyinden ölü derinin temizlenmesi için de bu işlem yine tercih edilmektedir.

TIRNAK BATMASI NEDEN OLUR?

Genellikle tırnağın çekilmesi ile sonuçlanan tırnak batması, farklı birçok nedenden dolayı meydana gelebilir. Bu nedenlerin arasında en sık karşılaşılanları ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Tırnakların sıkışmasına neden olan dar ayakkabıların tercih edilmesi
  • Tırnakların boyutu ile genişliğinin birbiri ile uyumlu olmaması
  • Tırnakların normalden fazla olacak şekilde kısa kesilmesi
  • Ayak tırnağına darbe alınması ya da farklı yaralanmalar
  • Yanlış yapılan manikür ya da pedikür işlemleri
  • Doğuştan kıskaç tırnak yapısına sahip olmak
  • Tırnak çıkması

TIRNAK ÇEKTİRME İŞLEMİNİ HANGİ DOKTOR, NASIL YAPAR?

Farklı nedenlerden dolayı tercih edilen ya da yapılması zorunlu olan tırnak çektirme işlemi dermatologlar yapmaktadır. Dermatologların yanı sıra estetisyenler ve alanında uzman manikürcüler de tırnak çekim işlemini yapabilmektedir. Tırnak çekme işleminde ilk olarak çekilecek tırnak ya da tırnaklar özel bir losyon ile yumuşatılmaktadır. Ardından ölü deriler temizlenir ve tırnak plakası düzleştirilir. Son olarak tırnak çekimi yapılır. Bu işlem sırasında kişilerin acı duyması tamamen kişilerin ağrı ve acı eşiklerine bağlıdır. Ancak yine de tırnak çekiminde dayanılmayacak bir ağrı hissedilmez. Bunun yerine rahatsızlık verici bir his kendini gösterir.

TIRNAK ÇEKİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tırnak çektirme işlemi için genel olarak dermatologların tercih edilmesi gerekir. Nitekim tırnaklarda meydana gelen sorunlar uzman hekimler tarafından daha net bir şekilde teşhis edilecektir. Yine de estetisyen ya da manikür alanında uzman kişilerden hizmet alınacak ise bu aşamada da işlemleri yapacak olan kişilerin eğitim ve bu konudaki bilgi düzeylerine, deneyimlerine ve özellikle de işlemin yapılacağı yerin hijyenik olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Tırnak çekme işlemlerinin her zaman için sağlık kuruluşlarında ve uzman dermatologlar tarafından yapılması önerilmektedir.

Tırnak çekiminden önce ise tırnakların temizlenmesi ve hijyeninin sağlanması gerekir. İşlemlerden sonra ise yine tırnaklar için önerilen özel bakımın düzenli olarak yapılması gerekir. Bu operasyondan sonra işlemin uygulandığı bölgenin güneşten uzak tutulması ve nemlendirilmesi de gerekmektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme
Sıradaki Haber Her derde deva: Sağlığınız için her gün bir tane yiyin! Tüm hastalıklara ‘dur’ deyin