Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sakarya Büyükşehir’e İzmitli genel sekreter!

Sakarya Büyükşehir Belediyesine İzmitli Genel Sekreter. O isim belediyenin yeni genel sekreteri oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesine İzmitli

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti’nin değişim dediği illerden biri oldu. Ekrem Yüce’nin yerine, 15 yıl boyunca Serdivan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Alemdar aday gösterildi ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

15 YIL BİRLİKTE GÖREV YAPMIŞLAR

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı Yusuf Alemdar, 15 yıl boyunca Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı olarak beraber mesai yaptığı Fikret Bayhan’ Genel Sekreterlik koltuğuna getirdi.

GÖZLER KOCAELİ’DEYKEN…

Gözler Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni genel sekreterinin kim olacağına çevrilmişken, İzmitli bir ismin Sakarya Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreterliği görevine getirilmesi ayrıca günde olan bir konu oldu. Fikret Bayhan Başiskele’de Bahçecik ve Kullar, İzmit’te Alikahya, İzmit Kentsa Sabancı ve Hyundai Fabrikası için nazım ve uygulama planlar da yapmış.

FİKRET BAYHAN KİMDİR?

1964 İzmit doğumlu.
1986 ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu.
Aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.
1989-1996 yılları arasında Avanos, Ahlat, Kars, Erzurum, Adapazarı Uzun Çarşı koruma planları ve Bodrum, Antalya, Fethiye bölgelerinde turizm planı çalışmalarını yürüttü.
1997-1999 yılları arasında İzmit’te Fikret Bayhan Planlama Stüdyosunu kurdu ve yönetti.
1996-1999 yılları arasında Adapazarı Belediyesinde kısmi zamanlı planlama danışmanı olarak görev yaptı ve Türkiye’nin ilk deprem odaklı Adapazarı 2030 Makro Formu 1:25000 Ölçekli Kuzey Batı Gelişim Bölgesi (Karaman, Camili, Korucuk, Alandüzü) Çevre düzeni planını hazırladı.
17 Ağustos 1999 Depreminden sonra Adapazarı Belediyesinde tam zamanlı olarak Genel Koordinatörlük yaptı.
2009-2024 yılları arasında Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcılığı yaptı.
Öncesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesinde sırası ile İmar işleri Daire Başkanı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.
Türkiye’nin ilk Kent ve Coğrafi Bilgi sistemlerinden birinin kurulması, Adapazarı kent merkezinde kat adedinin 2 kata indirilmesi ve planlama çalışmalarını yürüttü.
2000 yılında Türkiye Belediyeleri arasında ilk Zemin ve Deprem Araştırma laboratuvarının kurdu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin tüm kadastro ve planlama haritalarını sayısal hale getirilmesi çalışmalarını başlattı ve yönetti.
17 Ağustos Depreminin etkilerinin azaltılması çalışmaları kapsamında 2000 yılında hazırladığı projeler ile Avrupa Yatırım Bankasından ve Avrupa Birliğinden finansal kaynak sağladı.
15 yıldır Edirne Bölgesi Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu başkanı ve başta Selimiye Cami ve çevresi olmak üzere birçok Osmanlı eserinin yenilenmesi ve ihya edilmesi çalışmalarını yürütmektedir.
İyi derecede İngilizce bilen Fikret Bayhan, evli ve 1 çocuk babası.

FİKRET BAYHAN