Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Murat Kurum: İstanbul’u Fetret Devrinden kurtaracağız!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum oldu. Adaylığı Haliç Kongre Merkezi’nde açıklanan Kurum açıklamalarda bulundu. Murat Kurum; ” İstanbul’u Fetret Devrinden kurtaracağız” dedi.

31 Mart 2024 tarihinde

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı açıklanan Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Kurum, “İstanbul’u Fetret Devrinden kurtaracağız. Bahanelerin arkasına sığınmadık, farklı gündemlerin arkasına sığınmadık” dedi.

“HERKESİN HUZUR İÇİNDE YAŞADIĞI BİR İSTANBUL İSTİYORUZ”

Murat Kurum; “Herkesin huzur içinde yaşadığı bir İstanbul istiyoruz. Kutlu bir yolculuğun ilk adımını bugün atıyoruz. Allah yardımcımız olsun. Aziz İstanbullular cumhurbaşkanımızın takdirleri ile İBB adayı olarak ilan edildik. Böyle yüce bir görev için bizi aday gösteren cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Başta sayın Bahçeli olmak üzere ittifakımız paydaşlarına teşekkür ediyorum. Canım anneme ve babama; sevgili eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. İstanbul’umuzun efsane belediye başkanı olan sayın Cumhurbaşkanımıza, dava arkadaşlarıma, belediye başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimi rahmetle anıyorum” dedi.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR ŞEHİR”

İstanbul’un dünyada eşi benzeri olmadığı söyleyen Murat Kurum, “İstanbul’a aday olmak büyük bir onur ve sorumluluk. Dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir. Mekke ve Medine’nin emanetleri var İstanbul’da. Saraybosna’nın yeşili, Endülüs’ün ilmi var. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Ekonomimizin gücü burada. Ticaretin lokomotifi İstanbul’dur. İstanbul bugünümüz, yarınımız. Bu derece kıymetli, özen gösterilmesi bir şehirde birlikte yaşıyoruz. Ecdadımızın yolunda, cumhuriyetten aldığımız güçle geliyoruz. Gerçek belediyecilik önce vatandaşın hanesinde olmaktır” açıklamasında bulundu.

“İSTANBUL’UN 5 YILLIK FETRET DEVRİNİ BİTİRECEĞİZ”

“Yarın sabahtan itibaren İstanbullulara hedeflerimizi hep beraber anlatacağız” diyen Kurum; “Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz. Ülkeme daima hizmet ettim. Tüm arkadaşlarımla birlikte bizi arayanlar he bir işin başında buldu. Ülkemizin şehircilikte hak ettiği noktaya gelmesi için 20 yıl boyunca ter döktük. Bakanlığımız boyunca ülkemizin dört bir yanında hizmetlerde bulunduk” sözlerine yer verdi.

Murat Kurum afetlerin ardından tüm insanlarla beraber olduklarını ve parti teşkilatıyla birlikte İstanbul’daki vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi.

“AFETLERDE MİLLETİMİZ İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Kurum; “Afetlerde milletimiz için kollarımızı sıvadık. Sosyal konutlar için sıvadık kollarımızı. Çocuklarımızın, gençlerimizin yarınları için kollarımızı sıvadık. Finanskent’i bu şehre kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezi’ni tamamladık. 20 milyon metrekare büyüklüğe sahip millet bahçeleri yaptık. Hep çözüm tarafında olduk. Farklı gündemler peşinde olmadık, bahanelerin arkasına sığınmadık. Mevcut belediye yönetiminin 5 yılda yaptığının katbekat fazlasını yaptığımızı göreceksiniz. 94 ruhu ile yeni eserleri İstanbul’a kazandıracağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Yollarında, caddelerinde ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız” dedi.

“İSTANBUL’DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

“Mevcut belediye başkanın 5 yılda yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını yaptığımızı göreceksiniz” diyen Kurum; “Bu şehre hizmet etmek aşk, heyecan ve sevda ister. Biz bunu Cumhurbaşkanımızda gördük. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Şu anki ulaşım çilesi bitene kadar, sokaklara huzur ve güven gelene kadar durmayacağız. İstanbul’u özüne döndüreceğiz” dedi.

“İSTANBUL’DA ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI GELMİŞTİR”

İstanbul’da artık değişim zamanı gelmiştir. Çok şeyi değiştireceğiz. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. Bizim rakibimiz İstanbul’a karşı ilgisizliktir, ihmalkarlık, algı belediyeciliği, karmaşa ve sistemsizliktir. Bizim rakibimiz İstanbul halkına söz verip sözünde durmayan, İstanbul’u duraklama dönemine sokanlardır. İnşallah duraklama dönemi bitecek, yeniden diriliş dönemi başlayacak. İstanbul’da sistemsizlik son bulacak. Öyle arada bir İstanbul’da olayım demek yok. İstanbul’un yarınları için hareket ederken kadınlarla çalışacağız, gençlerle hareket edeceğiz. Enerjimizi bizi ilgilendirmeyen konular için değil İstanbul için harcayacağız” diye konuştu.

“BİZİM RAKİBİMİZ İSTANBUL’DAKİ SİSTEMSİZLİKTİR”

Kurum yaptığı açıklamada; “Bizim rakibimiz İstanbul’a karşı ilgisizliktir, bizim rakibimiz İstanbul’da oluşan karmaşa ve sistemsizliktir. Bizim rakibimiz İstanbul’u duraklama dönemine sokanlardır. İstanbul’da duraklama dönemi bitecek yeniden yükseliş dönemi başlayacak. İstanbul’un her anında yanında olacağız, İstanbul’un yarınları için hareket ederken kadınlarla gençlerle çalışacağız bu hareket bir kadın hareketi olacak, gençlik hareket olacak” sözlerine yer verdi.

“BİZ KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

“Enerjimizi İstanbul için çalışmaya harcayacağız” diyen Murat Kurum,  “AK Belediyeciliğin üç büyük kelimesi vardır; ‘Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız’ Biz kentimiz için çalışacağız. kendi geleceğim için değil, İstanbul’un geleceği için çalışacağım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bir ve beraber olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanın ayağına şantiye çamuru değecek, sırtına İstanbul’un sabah rüzgarı vuracak, yüzüne yağmur ve kar değecek. Daima milletimizle ve İstanbullularla birlikte olacağız” açıklamasında bulundu.

Murat Kurum son olarak  100 günlük ve 1 yıllık İstanbul eylem planını hazırladıklarını ve ilerleyen günlerde açıklayacaklarını söyledi.

ADAYLIK SONRASI İLK PAYLAŞIM

AK Parti’nin İBB Başkan adayı olarak açıklanan Murat Kurum X hesabından da ilk paylaşımını yaptı. Kurum yaptığı paylaşımda; “İstanbul’u sistemli ve planlı bir şekilde yönetmek, şehre hak ettiği özel ilgiyi göstermek için buradayız. #HazırızKararlıyız. Yeni dönemde bu güzel şehir, tecrübesini Türkiye’den sonra SADECE İstanbul’a odaklayan bir yönetime sahip olacak” ifadelerine yer verdi. Kurum ayrıca X hesabındaki biyografisini de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” olarak değiştirdi.