Kocaeli’nin ev hanımları bu köfteyi sofralarından asla eksik edemeyecek! Öyle lezzetli! İşte saçaklı köfte tarifi

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan köfte, pek çok şekilde ve birbirinden farklı tarifler ile yapılabiliyor. Bu nedenle birçok köfte tarifinin yer aldığı Türk mutfağı lezzetleri arasında bulunan köfte tariflerinden biri olan saçaklı köfte tarifi de ayrı bir lezzet sunuyor. Kolay bir şekilde yapılan saçaklı köfte tarifi, aynı zamanda az malzemeyle yapılabildiği için pratik bir yemek olma özelliği de taşıyor.

Yapımı oldukça pratik olan saçaklı köfte tarifi, şimdilerde Kocaeli’nin ev hanımları arasında oldukça yaygınlaşmaya başlamış bulunuyor. Evde kolayca yapılabilecek olan saçaklı köfte tarifi, tam bir restoran köftesi lezzeti sunmasıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakmayı da vaat ediyor. Üstelik saçaklı köfte tarifi, kısa süre içerisinde hazırlanabiliyor. Peki saçaklı köfte tarifi nasıl yapılır? İşte saçaklı köfte tarifi…

SAÇAKLI KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

Kocaeli’nin ev hanımları bu köfteyi sofralarından asla eksik edemeyecek! Öyle lezzetli! İşte saçaklı köfte tarifi - Resim : 1

Son derece kolay malzemelerin bir araya gelmesiyle yapılan saçaklı köfte tarifini hazırlamak için 25 dakika gibi kısa bir süre yeterli geliyor. Aynı zamanda saçaklı köfte tarifinin kızartılması da 20 dakika gibi bir süreyi kaplıyor. Yaklaşık 4 kişilik saçaklı köftenin çıktığı bu tarif, son derece pratik köfte tarifleri arasında yer alıyor. İşte saçaklı köfte tarifi için gerekli olan tüm malzemeler…

Köfte harcı için;

  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 25 dakika hazırlama, 20 dakika pişirme
  • 4 yemek kaşığı pirinç (haşlanmış)
  • 500 gram dana kıyma (orta yağlı)
  • Köftesi için;

Kızartmak için;

  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 3 adet yumurta (çırpılmış)
  • Sıvıyağ

SAÇAKLI KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI

Kolay bir şekilde saçaklı köfte tarifi yapmak için ilk olarak geniş bir kasede kıyma, soğan, haşlanmış pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber malzemelerin tamamını birleştirerek, güzelce karıştırın. İyice homojen hale gelince hazırladığınız bu harcı, 20 dakika buzdolabında dinlendirmek için kaldırın. Dinlenen harcı yeniden çıkararak, harçtan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçalara elinizle yuvarlayarak yassılaştırın ve köfte görüntüsü verin. Ardından ayrı bir kasede yumurta ile iyice karışana kadar çırpın. Hazırladığınız köfteleri yumurtalı karışıma batırdıktan sonra kızgın yağda kızartarak havlu kağıt üzerine alın. Yağını süzdürdüğünü saçaklı köfteyi sıcak bir şekilde servis edin.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız