Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kansızlık İçin Hangi Meyveler Yenmeli? 7 Öneri

Kansızlık, kişilerin yeteri kadar vitamin ve mineral alamamasına bağlı olarak gelişme gösterebilmektedir. Kansızlığın önlenebilmesi için tüketilmesi gereken meyveleri sizler için bir araya getirdik.

Kansızlık, kişilerin yeteri kadar

Vücut, hemoglobin ve sağlıklı kırmızı kan hücrelerini üretebilmek için demire ve diğer besinlere ihtiyaç duymaktadır. Bunun için düzenli olarak demir ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra B 12 vitamininin, folat ve protein ihtiyacının da karşılanması gerekir. Bu vitamin ve minerallerin karşılanmaması halinde ise kişilerde kansızlık meydana gelir.

Genel olarak vücudun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin temin edilmesi için bu besin değerlerine sahip olan gıdaların tüketilmesi gerekir. Günlük olarak tüketilen gıdaların içerisinde yer alan vitamin ve mineraller hem genel vücut sağlığının korunmasını hem de vücut sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kan üretiminin desteklenmesi ve kansızlığın önüne geçilmesi için de besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesi gerekir. Bu yazımızda tüketilmesi gereken ve en çok kan yapan meyvelerin neler olduğundan sizlere bahsedeceğiz.

PORTAKAL

Mevsiminde taze taze tüketilen portakal, sahip olduğu yüksek C vitamini ile genel sağlık üzerinde oldukça etkilidir. Direkt olarak tüketilebildiği gibi suyu sıkılarak da tüketilebilen portakal, başta bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. C vitamini ise vücuttaki demir emilimini hızlandırmaktadır. Bu da portakalın kansızlığa iyi gelmesinin en büyük nedeni olarak karşımıza çıkar.

ÇİLEK

Yaz aylarının en sevilen tatlarından biri olan çilek, kansızlık sorunu yaşayanların bol miktarda tüketmesi gereken meyvelerin başında yer alır. Yüksek oranda su içeriğine sahip olan çilek aynı zamanda kalori bakımından da düşüktür. Vitamin değeri bakımından yüksek içeriğe sahip olan bu meyve, kansızlık sorunun giderilmesinde büyük bir role sahiptir.

KURU İNCİR

C vitamini kaynaklarından biri olan kuru incir, kan değerinin korunmasına yardımcı olmaktadır. Taze olarak alınan incirlerin kurutulması ile kolayca elde edilecek olan bu meyve, sabah kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kuru incir, bu özelliği ile kan yapan meyveler arasında yer almaktadır.

HURMA

‘Kansızlığa iyi gelen meyveler nedir?’ diye sorulduğunda akla ilk gelen hurmadır. Besin değeri yüksek olan hurma, vücuttaki kan değerinin korunmasını sağlar. Hurma tüketimi ile kırmız kan hücrelerinin sayısı koruma altına alınır. Özellikle ara öğün olarak tercih edilebilecek hurma hem kansızlık sorunun önüne geçilmesine hem de sağlıklı beslenme düzenine sahip olunmasını sağlayacaktır.

ÇEKİRDEKLİ SİYAH KURU ÜZÜM

Taze siyah üzümün kurutulması ile elde edilebilecek olan kuru üzüm aynı zamanda bu formu ile de satılmaktadır. Kan sulandırıcı etkiye sahip olan bu meyve, kansızlık sorununun giderilmesine katkı sağlar. Bunun yanı sıra vücudun ihtiyacı olan enerjinin üretilmesine ve kalp ile beyin sağlığının korunmasında da oldukça etkilidir.

MUZ

Yüzde yetmiş beş oranında su içeriğine sahip olan muz, kan yapan meyveler arasında yer alıyor. Özellikle içeriğinde bulunan B 6 vitamini ile hemoglobin üretimini desteler ve kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur. Muzun kansızlığa iyi gelmesinin yanında sahip olduğu diğer faydaları da göz önüne alınarak, her gün bir adet muz tüketiminin gerçekleştirilmesi oldukça faydalı olacaktır.

DUT

Dutun içerisinde yer alan C vitamini, lif, kalsiyum ve protein kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırmaktadır. Aynı zamanda dut, oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olarak da bilinmektedir. Kansızlığa iyi gelen bu meyve ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kan şekerinin kontrol altına alınmasına da yardımcı olmaktadır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Markete her gittiğimizde raflar dolusu
Sıradaki Haber Çoğu insan görünce yüzünü ekşitiyor ama şifası tartışmaya kapalı! Kerevizin faydaları nelerdir?