Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İyi Parti’de nefesler tutuldu, seçim ikinci tura kaldı: Önde olan isim ise…

İyi Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında heyecan devam ediyor. 1.302 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kurultayda son gelişmeler…

İyi Parti’nin 5. Olağanüstü

İyi Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı bu sabah başladı. Kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için büyük bir yarış içerisinde. Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da gerçekleşen kongreye seyirci alınmadı. 1.302 kurultay delegesinin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde, 1.178 delege oy kullandı. 7 oy ilk turda geçersiz sayıldı.

KORAY AYDIN ÖNDEYDİ

Genel başkanlık seçimi çok büyük bir heyecana sahne oldu. Adaylardan Koray Aydın, ilk turu önde tamamlayan isim oldu. Koray Aydın 1.171 geçerli oyun 472’sini almayı başardı. Genel Başkanlıktan ayrılan Meral Akşener’in desteklediği Müsavat Dervişoğlu ise 370 oy almayı başardı. Tolga Akalın ise büyük bir sürprize imza ataran 327 oy almayı başardı. Günay Kodaz ise yalnızca 7 oy aldı.

İKİNCİ TUR

Genel başkanın belli olması için ilk turda toplam delege sayısının yüzde 50’sinin üzerinde oy alması gerektiği için, genel başkan belirlenemedi. Dakikalar sonra ATO’da İyi Parti’de ikinci tur seçimleri başlayacak. 7 oy alan Günay Kodaz’ın yarıştan çekilmesi beklenirken, ikinci turda nasıl bir tablo oluşacağı merak ediliyor.

DERVİŞOĞLU ÖNE GEÇTİ

İkinci turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ikinci tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Seçimlere üçüncü tur ile devam edilecek.

ÜÇÜNCÜ TURDA ÇOĞUNLUĞA BAKILMAYACAK

Eğer ikinci turda da adaylardan biri yüzde 50 delege oyunun üzerine çıkmayı başaramazsa, seçim üçüncü tura kalacak. Üçüncü turda ise yüzde 50 kuralı aranmaksızın, en çok oy alan genel başkan adayı, İyi Parti’nin yeni genel başkanı seçilecek.