Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Binlerce öğretmen İbrahim Hoca için haykırdı

Kocaeli’de görev yapan binlerce öğretmen bugün iş bırakarak yürüyüş gerçekleştirdi. Kocaeli Valiliği önüne giden öğretmenler valilik önüne kanlı önlük bağladı

Kocaeli’de görev yapan binlerce

İstanbul Alibeyköy’de Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın beş ay önce uzaklaştırma cezası almış bir öğrenci tarafından silahla vurulmasının ardından yaşamını yitirmesi olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen ve Özel Öğretmenler Sendikası üyesi öğretmenler bugün Kocaeli’de iş bırakarak yürüyüş yaptı. İzmir Sabri Yalım Parkı önünde bir araya gelen binlerce öğretmen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu Kocaeli Valiliğine kadar yürüdü.

BİNLERCE ÖĞRETMEN

Emniyet rakamlarına göre 5 bin öğretmenin katıldığı yürüyüşe CHP Kocaeli Milletvekili Özgür Harun Yıldızlı’nın da katıldığı yürüyüşte Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Halil İbrahim Alkan, Eğitim-İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Ayda Işık Sevim, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, Özel Sektör Öğretmenleri Kocaeli Temsilcisi Bilal Akkurt sendikaları adına açıklama yaptı.

“UMURSAMAZLIĞIN BİR SONUCU”

Kocaeli Valiliği’nin gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk konuşmayı gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Halil İbrahim Alkan, ” Mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenleme yapılması sebebiyle bir araya gelmiş durumdayız. Tedbir alınması için yetkililere sesleniyoruz. Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldirilarin son bulmasi icin gerekli önlemler ivedilikle alınmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek. Cezalandıracak bir yasal düzenlemenin yapılması için bugün ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, basın açıklamaları yapıyoruz. Bugün yaşadığımız acılar dünün ihmal ve umursamazlığın bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

“TÜM OKULLARIN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

Eğitim-İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, “İtibardan tasarruf olmuyor da güvenlikten olur mu? Bizler başsağlığı dileyecek hiçbir yöneticinin sözüne güvenmiyoruz. Bugun Eğitim emekçisinin can sağlığı güvenliğinden endişe ederek işe gidiyor olması en çok sizin eserinzidir. Bu ülke bir baş öğretmenin kurmuş olduğu tek ülke. Şimdi bu ülkede eğitim emekçisinin emniyetinin ve canının hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz. Öğretmenin emeğine, canına, fikrine saygı duyacaksınız. Bilincinizle, gür sesimizle alanlarda sizlere ders vereceğiz. Alinmasi gereken acil adımlar vardır. Eğitimde şiddet yasası acilen çıkarılmalıdır. Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Kendimizin ve öğrencilerimizin can güvenliğini can güvenliğinden endişe duyarak okula gitmek istemiyoruz, eğitimde adalet istiyoruz” dedi.

“SENDİKLARIN TOPLUM DESTEĞİNE İHTİYACI VARDIR”

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Ayda Işık Sevim, “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu uzun süredir okullarımızda da karşımıza çıkmaktadır. Ortaya çıkarılmasını eğitim kurumlarında eğitime eleştirilerinin Can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere eğitim sendikalarının ve toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde binlerce gereksiz Hatta zararlı içeriklerle doldurulan çağdaşı müfredat yerine, şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten dersleri içeren bilimsel demokratik eğitim öğretim programları hazırlanmalıdır. Öğretmenlere tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi insanca yaşayacakları yoksulluk sınırın üzerinde bir gelir sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

“AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN”

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu Temsili kanlı önlük giyerek önlüğü valiliğin önüne astı. Vali’den Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırmasını talep etti. “Belli ki bizleri ciddiye almıyor siyasi emellerinizin tercihi doğrultusunda öldürenden yana bir tercihte bulunuyorsunuz ki o eli kırarım diyerek cesaretiniz dahi yok. Öğretmenlerin siddete maruz kalmasi ve öldürülmesinin göz yumucuları, hatta azmettirenlerisiniz. Bütün kitapları yırttınız, kalemleri kırdınız, ocağımıza, yüreğimize ve emeğimize ateş gibi düştünüz. Üstüne basa basa söylüyoruz,, aklınızı başınıza toplayın. Öğretmen ölürse yoneten ölür, yonetilen olur, öğretmen ölürse sen olursun ben ölürüm. Siz öğretmenlerinize sahip çıkmazsanız biz birbirimize sahip cikariz ve gerekirse her gun meydanlarda avazımız çıktığı kadar bağırırız.

“HAKLARIMZIDAN VAZ GEÇMEYECEĞİZ”

Bir araya gelen 5 sendika eylemini sonlandırdıkta sonra kendilerine söz verilmeyen Özel Sektör Öğretmenler Sendikası Kocaeli İl Temsilcisi Bilal Akkurt, Eğitim Sen’i ve Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’yı yanlarına alarak açıklama yaptı, “Meslektaşımızın kaybı bu politikaların yarattığı çürümeden bağımsız değildir. Bugün burada örülen dayanışma vesilesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bir kez daha sesleniyoruz özel öğretim kurumlarında kamu okullarında olduğu gibi denetim mekanizması eğitim sürecini bir parçası olarak objektif esaslarla yürütülmelidir bunu sağlayacak olan en önemli araç ise Sendikanın varlığıdır. Yasam hakki ve guvenli çalışma koşulları için deneyim sart. Eğitim İş Kolu korumalı ve toplumsal hak gaspımıza son verilmelidir. Tüm engellemelere ve tehditlere rağmen emeğinizi patronlara teslim etmeyeceğiz. Haklarımızı alana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“ÖĞRETMENLERE SAHİP ÇIKILMALI”

Harun Özgür Yıldızlı, “İbrahim hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ta 17 yaşındaki Irak uyruklu bir çocuğun silahI nereden bulduğu ve öğretmenimizi nasıl katlettiği. Bunun bir siyasi görüşü yok, bütün siyasi partilerin bizi büyüten ve eğiten öğretmenlerimize sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Valilik kapısına kanlı önlük astılar