Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet’in iddiası: Büyükşehir çalışanları ekiplerimizi dövdü

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Büyükşehir ekiplerinin Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen ve fen işleri çalışanlarına saldırdığını söyleyerek ‘Bunun hesabını soracağım’ dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Büyükşehir ekipleri bugün sabah İzmit Belediyesi’nin Tavşantepe Mahallesi’nden Şehir Hastanesi’ne ulaşımını rahatlamak için yaptığı yola gelerek çalışma yapmaya başladı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kendi sorumluluk alanlarında bulunan alana büyükşehir ekiplerinin izin almadan müdahale ettiğini ve üstelik fen işleri ekiplerini darp ettiklerini belirtti.

“SEÇİMDEN 3 AY ÖNCE”

Hürriyet Tavşantepe’ye giderek olayı anlattı. Hürriyet açıklamasında, “Şu anda Tavşantepe bölgesinde hastane yolu üzerindeyiz. Herkesin bildiği üzere seçimden 3 ay öncesinde burada biz cami ziyareti yaptığımız zaman ‘Burada patika yol var, bu yol karanlık biz buradan hastaneye dolanarak gitmek istemiyoruz’ demişti.

“YOLU GENİŞLETTİK”

Biz de ertesi gün ekiplerimizle birlikte yolu genişlettik. Aydınlatma konusunda SEDAŞ yardımcı olmadı ama güneş enerjili lambalar taktık. Güvenlik sorunlarını hallettik. Yolun belli bir bölümü bizim sorumluluğumuzda belli bir bölümü hastanenin mülkiyetine giriyor.

“BÜYÜKŞEHİR KAPATTI”

Hastaneye yazı yazdık. Hastaneden cevap beklerken seçim sonrasında bir baktık hastane tarafının merdiven kısmı büyükşehir tarafından kapatılmış. Bize haber geldi ekiplerimizi getirdik. O merdiveni açtık, iyileştirdik. Hastane buradan bize izin verilse yolu komple yaparız dedik.

“FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDULAR”

Bu sabah bizim sorumluluk alanımızda büyükşehir ekipleri bizim giriş alanımızı kapatıyor. Bizim ekiplerimiz de asfalt hazırlığı yapıyordu. Büyükşehir ekipleri buraya bizim arkadaşlarımızı sokmadılar. Bir de üzerine bizim fen işleri ekibimize fiziki saldırıda bulundular.

“EKİPLERİMİZİ DÖVDÜLER”

Tüm ekiplerimiz ile buraya geldik. Uzun dönemdir buradaki sorunu görmeyen büyükşehir sırf İzmit Belediyesi ile sinsi sinsi uğraşsın diye yalan bir algıyı yönetmek için ve merdivenin rövanşını almak için ekiplerimizi dövdüler.

“SORUMLU İDARECİLERİ KINIYORUM”

Burada nahoş olaylar yaşandı. Öncelikle bu yaşananlardan dolayı sorumlu idarecileri kınıyorum. Burada madem bir çalışma yapılacaktı. Bize bilgi verilmeliydi. Çalışma yazıları da yok. ‘Büyükşehir alanlarına biz girsek siz ne yaparsınız?’ diyoruz cevap yok.

“NİYETLERİ İYİ DEĞİL”

Buradaki niyet iyi niyet değil. Biz hep uzlaşı diyoruz. Bize yazı yazsınlar arasınlar nezaket kuralları içinde sorsunlar. Biz seve seve buna izin veririz. Buyursun büyükşehir bu asfaltı yapsın deriz o zaman.

“YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”

Ama burada Fen İşleri Müdürüme, fen işleri ekiplerime fiziki müdahalenin hesabını büyükşehir yöneticileri ve büyükşehir başkanına bunun hesabını soracağım. Hiçbir çalışanıma müdürüme fiziki müdahaleyi kabul etmiyorum. Tüm yasal hakkımızı kullanacağız.”

HASAN AYDINLIK BÖLGEYE GELDİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in açıklamasının ardından bölgeye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık geldi.

https://www.facebook.com/1293365483/posts/10230478476727708/?mibextid=xfxF2i&rdid=uHNX5vnBjpcW9rwV