Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Google Play En İyi 8 Kelime Oyunu!

Kelime oyunu hem zeka gelişimi hem de beyin jimnastiği için oldukça önemlidir. Oynarken kendinizi kaptıracağınız ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız kelime oyunlarını sizler için derledik.

Kelime oyunu hem zeka

Google Play mağazasında sunulan kelime oyunları hem kelime dağarcığının gelişmesini hem de beynin çalışmasını sağlamaktadır. Siz de günün stres ve yorgunluğundan kurtulmak için listede yer alan oyunlardan birini seçebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

DÜŞEN KELİME

Düşen Kelime, basit arayüzü ile kolay bir kontrol sağlıyor. İki farklı şekilde soruların sorulduğu oyunda ilk olarak bir kategori veriliyor ve bu kategoride yer alan kelimelerin verilen tabloda bulunması gerekiyor. Diğer bir format ise tek tek soruların sorulması ile ilerliyor. Tüm kelimelerin bulunması ile seviyeler tamamlanıyor ve bakılması gereken çiçek için su toplanıyor. Aynı zamanda bölüm sonlarında bonus bilgilerde oyunculara aktarılıyor.

A WORD KELİME OYUNU

A Word Kelime Oyunu, oldukça kapsamlı kelime oyunları arasında yer alıyor. Oyunun ilk seviyeleri oldukça basit olsa da ilerleyen seviyelerde işler bir hayli zorlaşıyor. Oynarken bulmaca içerisinde de bulunması gereken yüzlerce kelime sizleri bekliyor. Oyuna başlandığında karşınıza ilk olarak bir sürü harften oluşan bulmaca çıkıyor. Bu bulmacadan yukarıda yazan kategori ile ilgili kelimelerin bulunması gerekiyor. Oyunun içerisinde ortalama olarak iki bin kelimenin bulunması gerekiyor.

KELİME SAVAŞI

Kelime oyunu oynarken aynı zamanda rakiplerle rekabet içerisinde olmak isteyenlere özel olarak tasarlanan Kelime Savaşı, en popüler kelime oyunları arasında yer alıyor. Rastgele rakipler ile eş olunan oyunda, kendi arkadaşlarınızla da rakip olabiliyorsunuz. Oyunun başında ilginizi çeken bir kategoriyi seçerek, o kategori ile ilgili kelimeler üretmeniz gerekiyor. İlerleyen seviyelerde ise işin içerisinde zaman da dahil oluyor. Süre içerisinde cevap verilmediği taktirde puan kaybediliyor ve o turu da rakibiniz kazanmış oluyor.

KELİME KUTUSU

En iyi kelime oyunları arasında yer alan Kelime Kutusu, farklı birçok yaratıcı bulmacaya ev sahipliği yapıyor. Oyunun başında verilen kategoriye göre karışık harfler arasından anlamlı kelimelerin bulunması gerekiyor. Doğru kelimelerin bulunması ile puanlar kazanılmaya başlanıyor. Oyundaki asıl amaç ise oyun sonundaki bulmacayı tamamlamaktadır. Birçok farklı seviyenin yer aldığı oyunun mantığının iyi kavranması ise bu zorlu seviyelerin daha kolay bir şekilde geçilmesini sağlayacaktır.

KELİME GEZMECE

Oyunun içerisinde birçok farklı kategori ve yüzlerce bulunması gereken kelime yer alıyor. Özellikle son dönemlerde yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken Kelime Gezmece oyunundaki amaç, bölümlerde verilen kategorilere uygun kelimeleri bulmaktadır. Oyunun her bölümünde farklı bir şehir geziliyor. Paris, Londra, İstanbul ve dünyanın diğer şehirleri oyunda arka plan olarak kullanıcılara sunuluyor. Bulmaca tarzında olan bu oyunda verilen ipuçlarının da iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu ipuçlarının ilerleyen seviyelere saklanması da zorlu kelimelerin daha kolay bulunmasını sağlayacaktır.

KELİMELİK

Kelimelik oyunu ile tek başınıza oyun oynamanıza gerek kalmıyor. Arkadaşlarınızla ya da rastgele rakipler ile oyun oynayabileceğiniz gibi aynı zamanda sohbet etme özelliğini kullanarak sosyalleşebilirsiniz. Dünyanın en çok tercih edilen kutu oyunlarından biri olan Scrabble’a benzeyen bu oyun ile hem eğlenceli hem de eğitici zaman geçirebilirsiniz.

ÇARKIFELEK

Televizyon ekranlarının en sevilen kelime yarışmalarından biri olan Çarkıfelek artık mobil cihazlarda da oynanabiliyor. Google Play’ın en iyi kelime oyunları arasında yer alan Çarkıfelek, televizyon yarışması ile aynı mantıkta ilerlemektedir. Bu oyunu cihazlarınıza indirerek hemen oynamaya ve yarışmaya başlayabilirsiniz.

KELİME TÜRETME

Kelime Türetme oyununda yapılması gereken, verilen karmaşık harflerden mantıklı kelimeler üretmektir. Bu oyun ile hem yeni kelimeler öğrenebilir hem de günlük beyin jimnastiği yapılabilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapay zekâ teknolojisinin hızla geliştiği
Sıradaki Haber İnsanlarla doğal sohbet eden yapay zeka ChatGPT! Nasıl kullanılır? Püf noktaları