Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evdeki gizli tehlikeler! Dr. Mehmet Öz o ürünleri işaret etti: ‘Uzak durun’

Dünyaca ünlü kalp doktoru Dr. Mehmet Öz, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla bir kez daha dikkatleri üzerine çekiyor. Öz, bu kez günlük hayatta sıklıkla kullandığımız ve sağlığımızı tehdit eden ürünlere parmak basıyor.

Dünyaca ünlü kalp doktoru

Gündelik yaşamımızda sıklıkla kullandığımız bazı ev ürünleri, sağlığımız için ciddi riskler taşıyor. Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, bu ürünlerin kullanımı konusunda uyarılarda bulunarak, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için alternatifler öneriyor.

Dr. Mehmet Öz’ün bu uyarıları, sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen herkes için önemli bir rehber niteliğinde. İşte ayrıntılar…

ZARARLI MADDELER VE SAĞLIKLI ALTERNATİFLER

Ev temizliğinde sıkça başvurulan çamaşır suyu, içerdiği amonyak ve klor nedeniyle tehlikeli olabiliyor. Temizlik esnasında göz ve solunum yollarına zarar verebilecek bu madde, mide bulantısı ve kusmaya da yol açabilir. Dr. Öz, çamaşır suyu yerine karbonat ve sirke kullanımını öneriyor. Bu doğal ürünler, hem temizlikte etkili hem de sağlık açısından güvenli.

Sinek kovucular gibi böcek ilaçları ve oda kokuları, içerdikleri kimyasallarla solunum yollarına zarar verebilir. Dr. Öz, temiz bir evin zaten hoş kokacağını belirterek, kokusuz bakım ürünlerinin tercih edilmesini öneriyor.

Gıda ürünlerinde sıklıkla karşılaştığımız yüksek fruktoz mısır şurubu ve trans yağlar, karaciğer yağlanması, kolesterol artışı ve kalp-damar hastalıklarına yol açabiliyor. Dr. Öz, bu tür ürünlerden kaçınarak sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinilmesinin önemini vurguluyor.

DİĞER ZARARLI MADDELER

Ojeler, boyalar ve mumlarda bulunan toluen, sinir sistemine zarar verebilirken, alkol ise karaciğeri zehirleyebiliyor. Dr. Öz, bitkisel bazlı içerikli ürünlerin kullanılmasını ve alkol tüketiminin sınırlandırılmasını öneriyor.

Tütün ürünleri ve NPE içeren deterjanlar, solunum yollarına ve üreme sistemine zarar verebiliyor. Dr. Öz, evde sigara içilmemesi ve temiz içerikli kişisel bakım ve temizlik ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Naftalin topları, kanserojen madde içerdiği için tehlikeli olabilir. Dr. Öz, lavanta kesesi gibi doğal alternatiflerin kullanılmasını öneriyor.

Evde kullanılan ürünlerin sağlığımız üzerindeki etkilerini göz ardı etmemek ve sağlıklı alternatiflere yönelmek, uzun ve sağlıklı bir ömür için atılacak önemli adımlardan biri.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme
Sıradaki Haber Her derde deva: Sağlığınız için her gün bir tane yiyin! Tüm hastalıklara ‘dur’ deyin