Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklilere dev zam müjdesi! Maaşlar uçacak… En düşük emekli maaşı için rakam verildi!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zammı için kulislerde sızan bilgiler heyecan yaratmaya devam ediyor. Seçim öncesinde emeklilerden gelen seyyanen zam talepleri karşılık bulmasa da, Temmuz ayında yapılacak zam oranları emeklilere umut vadediyor.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği

Ülkemizde emekli vatandaşlar, temmuz ayında gerçekleşecek maaş zammıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçim sıkıntısı içinde olan milyonlarca emekli için, Temmuz zammı büyük bir umut kaynağı haline geldi.

Özellikle 10.000 TL en düşük emekli maaşını alan emekliler, bu zammın ekonomik durumlarına olumlu katkı sağlayacağını umuyorlar. İşte emekli zam oranları ile alakalı son gelişmeler…

ZAM ORANLARI VE EMEKLİLERİN BEKLENTİSİ

Emekliler, her yıl Ocak ve temmuz aylarında, son altı aylık enflasyon oranı kadar maaş zammı alıyorlar. Ancak bu zam, ek gelir olarak değil, enflasyon karşısındaki kayıpların telafisi olarak görülüyor.

Son üç ayda yüzde 15’lik bir zam oranının kesinleştiği ve kalan üç aylık enflasyon oranına göre nihai zam miktarının belirleneceği ifade ediliyor.

Emekli maaşlarının temel sorunlarından biri olan kök maaş uygulaması, pek çok emekliyi mağdur ediyor. En düşük emekli maaşı artmadıkça, kök maaşı düşük olan emekliler zamdan faydalanamıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında, kök maaşı en düşük maaşın altında olan bazı emeklilerin hiç zam alamadığı biliniyor.

TEMMUZ ZAMMI İDDİALARI

Kulislere sızan bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekliler için zorlanacak bütçe imkanları çerçevesinde talimat verildiği söyleniyor. Emekli maaşlarına ve en düşük emekli maaşına yapılacak zammın, yüzde 30 – 35 arasında olması ve en düşük emekli maaşının 13.000 TL seviyesine çıkarılması planlanıyor.

Bu gelişmeler, emeklilerin ekonomik durumlarını iyileştirmek adına önemli bir adım olarak görülüyor. Ancak, kök maaş sorununun çözülmesi ve enflasyon oranlarının adil bir şekilde hesaplanması, emeklilerin gerçek anlamda rahat bir nefes alabilmesi için kritik öneme sahip. Temmuz ayında yapılacak zammın, emeklilerin beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı ise merak konusu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,
Sıradaki Haber Memur Sen: “Emekten tasarruf olmaz”