Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, belediyenin borcunu açıkladı

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe düzenlediği basın toplantısında belediyenin borcunu ilan etti.

Derince Belediye Başkanı Sertif

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe bu sabah Yelken Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Gökçe’ye CHP Derince İlçe Başkanı Çağatay Yamen, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Paşa ve Mehmet Turan da eşlik etti. Başkan Gökçe basın toplantısında belediyenin yan şirketlerle birlikte yaklaşık 700 kişi çalıştırdığını ve toplam 330 Milyon TL borcu olduğunu açıkladı.

330 MİLYON TL

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe şunları söyledi: “Çok enkaz edebiyatı yapan bir insan değiliz. Enkaz aldım diye yıllarca siyaset yapmayacağım. Ama ne devraldığımızı açıklayacağız. Toplumun beklentisi bu yönde. Derince 30 yıl önce Belediye olmuş. İlk iki dönem yeniden refah partisi sonra AK parti tarafından yönetildi. CHP olarak ilk kez Derince Belediyesi’ni kazandık. 330 milyon civarında borcumuz var. 210 milyonu belediyenin 120 milyon lira da belediye şirketlerinin. Şirketler ile ilgili çok fazla bilgi vermeyeceğim. Şirket olduğu için kanunen sakıncalı. Ticaret Kanuna göre iş yapıyor. Derince Belediyesi’nin 330 milyon civarında borcu var.

PERSONEL SAYISI

Personel sayısı şirketler dışında 530 dışında. Şirketlerle birlikte toplam 700 çalışanımız var: Bizi en çok korkutan bu tablo. Bütçesinin yüzde 40’ının personele ayrılması lazım. Biz bunu çok aşmış durumdayız. Bu konuda sınır aşılmış. Personel sayısından çok belediyenin kurumsal yapıda olmaması bizi üzdü. Çok daha kurumsal ve profesyonel olmasını beklerdik. Kurumsallıktan çok uzak. Günlük politikalar ile yönetilmiş bir belediye. Personel yönetimi çok zayıf. Çevre Mühendisi, ziraat mühendisi masa başında çalışır.

KURUMSALLIKTAN UZAK YAPI

Kurumsallıktan çok çok uzak bir yapı ile karşı karşıyayız. 500 bin nüfuslu ilçeye bile bu personel sayısına göre hizmet edebilirsiniz. Kimse ehliyete ve liyakata göre iş yapmıyor. Bunlara hakim olmamız biraz uzun sürecek. Ziyaretçi sayımızı kısıtlama getirip daha çok sahada olacağız. Bir yıl içinde bu kurumsallığı sağlayacağız. Elimizdeki mevcut personeli en verimli şekilde kullanacağız. Olması gereken müdürlükler yok, fazla müdürlükler var. Sosyal yardımlaşma ve makine ikmal müdürlüğü yok. Öyle müdürlükler var ki sadece müdür var. Altında personel yok. Birilerini müdür yapmak için kurulan müdürlükler var. Şirketlerle birlikte 700 personel var. İlk yapacağımız iş kurumsallığı sağlamamız lazım. Bu borçları tasarrufla sağlayabiliriz. Sosyal politikalara ağırlık vereceğiz.

KENT LOKANTASI

Kent lokantalarımızı alacağız. Söz verdiğimiz kreşleri açacağız. Bunların bir çoğunu özel sektör ve bağışlar ile yapmaya çalışacağız. Bu bütçe ile yapmak çok zor. Bütçenin arkasına sığınmayacağız. Söz verdiğimiz sosyal politikaları özel sektör ile yaparak bir yandan da tasarruf yapacağız. Bir yıl içinde belediyeyi kurumsallaştırmamız lazım. Bu şekilde bu belediyeyi bütçe 5 kat olsa bile yönetemezsiniz.”

Belediye tesislerinde alkol olacak mı?

2 AK Partiliyi işten çıkardı!

Sertif Gökçe: Sendikanın karşı cepheden olması lazım

Önceki dönemleri eleştirdi! “Biz olsak yargılanırdık”

Hülagü’yü her gün arayacak! “Hocam ne oldu?”

“Birlikte çalışacağız”