Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Assan Hanil’e yeni tesis geliyor… İstihdam imkanı doğacak!

Hyundai’ye yedek parça üreten Assan Hanil yeni bir tesis kuracak. Dev kapasite artışı için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı çıktı.

Hyundai’ye yedek parça üreten

İzmit Asım Kibar OSB’de bulunan Hyundai tesisleri içinde faaliyet gösteren Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yeni bir tesis kuracak. Yeni tesis için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı çıktı. Yeni tesisle birlikte çok sayıda personel istihdam edilecek.

EK TESİS

Söz konusu projeye göre halihazırda 29 bin 480 metrekarelik kapalı bir alanda bulunan Plastik Enjeksiyon ve Boyahane Tesisi ve Kimyasal Madde Depolama Tesisine bitişik ek bir tesis yapılacak.

KAPASİTE ARTACAK

Proje il birlikte toplamda 93 bin 34 metrekarelik bir alana sahip olan ve farklı firmaların içinde bulunduğu Hyundai tesislerinde, Assan Hanil’in söz konusu yeni tesisi ile birlikte Plastik Enjeksiyon ve Boyahane Tesisinde yılda 2 milyon 713 bin 200 adet Plastik Tampon Montajı, 40 milyon 687 bin 500 adet Motorlu Taşır Araçları için Plastik Alt Döşeme Paçaları, 1 milyon 356 bin 600 adet Taşır Araçları için koltuk ve 5 milyon 426 bin 400 adet Kapı panosu montajı yapılacak.

BİN 100 ÇALIŞAN

Assan Hanil’in söz konusu projesinin bedeli 821 milyon 755 bin lira. Hali hazırda 740 personelin çalıştığı tesiste, söz konusu proje kapsamında inşaat süreci boyunca fabrika çalışanlarına ek olarak 60 personel daha istihdam edilmesi planlanıyor. Bununla birlikte tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte fabrika çalışanlarına ek olarak 360 personel daha işe alınacak. Böylece tesiste çalışan personel sayısı bin 100 kişiye ulaşacak.