Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Apple Store En İyi 9 Zekâ Oyunu!

Zeka oyunları sadece çocukların değil aynı zamanda yetişkinleri de ilgisini fazlası ile çekiyor. Bu yazımızda Apple Store’da bulabileceğiniz en iyi zeka oyunlarını sizler için bir araya getirdik.

Zeka oyunları sadece çocukların

Zeka oyunları hem eğlenceli hem de eğitici içeriklere sahiptir. Kelime oyunları, matematik oyunları ve fark bulma üzerine kurulu olabilen zeka oyunları, zamanın nasıl geçtiğini sizlere unutturacak. Apple Store kullanıcılarının mağazadan temin edebileceği en iyi zeka oyunlarını yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.

CUT THE ROPE

İpi Kes olarak Türkçeye çevrilen bu oyun tamamen fizik bilgisine dayanmaktadır. Oldukça eğlenceli ve dikkat çeken bir tasarıma sahip olan oyunda, küçük canavar Om Nom’un şeker yiyebilmesi için yıldızların toplanması gerekiyor. Dünya çapında dokuz yüz doksan milyon oyuncu tarafından tercih edilen Cut the Rope ile en eğlenceli anlarınızı yaşayabilirsiniz.

WHERE’S MY WATER? 2

Suyum Nerede? olarak Türkçeye çeviren oyunda artık kanalizasyon, sabun fabrikası ve plaj olmak üzere üç yeni lokasyon daha bulunuyor. Birçok kez indirilen bu oyun yine fizik bilgisine dayalıdır. Zeka gelişimi için tercih edilebilecek Suyum Nerede? oyununda çok sayıda bulmaca ve yüzden fazla seviye sizleri bekliyor.

ANGRY BIRDS 2

İlk kez masaüstü bilgisayarlar için tasarlanan bu oyun, dünya genelinde büyük bir ses getirmeyi başarmıştır. Günümüzde mobil cihazlar üzerinden oynanmaya devam eden Angry Birds oyununda, sapan kullanarak domuzların kulelerinin fethedilmesi gerekiyor. Stratejik adımlara ve birazda fizik kurallarına sahip olunması gereken bu oyunu oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

BUILD A BRIDGE

Normal mod, yaratıcı modu ve doğaçlama moduna sahip olan oyunda amaç, başarılı ve dayanıklı bir köprü inşa etmektir. 2D olarak başlanan köprü inşaatında dayanıklı ve sağlam malzemelerin tercih edilmesi, köprünün dikkatli bir şekilde inşa edilmesi ve kamyon, otobüs, araba ve hatta canavar kamyonların köprüden güvenli bir şekilde geçmesinin sağlanması gerekir. Köprü inşaatı karışık bir bulmaca gibi düşünülerek yapılmalıdır. İnşaatınız bittiğinde 3D görüntüleme moduna geçerek, araçların köprünüzden nasıl geçtiğini de keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz.

JIGSAW PUZZLE

Hem zeka gelişimi hem de dinlendirici anlar yaşamak için klasik yapbozdan daha iyi bir oyun yoktur. Sakin bir şekilde, HD kalitesine sahip görüntüler ile klasik yapbozunuzu yaparak hem rahatlayabilir hem de günün stresinden kolayca kurtulabilirsiniz.

GREEN

Daha önce sarı, kırmızı, siyah ve mavi oyunları ile oyun severlerin karşısına çıkan bu ilginç yapım şimdide yeşil renk seçeneği ile oyuncularla buluşuyor. Tamamen mantık üzerine kurulu olan Green’de elli adımda ekranın tamamen yeşil olmasının sağlanması gerekiyor. Her seviyede farklı bir mantığın bulunduğu oyun, Apple Store’da en çok tercih edilen zeka oyunları arasında yer alıyor.

BLACKBOX

Sesli arayüzü sayesinde bu oyun görme engelliler için de büyük bir ayrıcalık sunuyor. Ekrana odaklanılmasını gerektiren Blackbox’ta daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir bulmaca deneyimi yaşayabilirsiniz. Sessiz, sakin ve tam odaklanma gerektiren bu oyun, zeka gelişimi için tercih edilebilecek en iyi oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

LINKO RELAXING LOOP

Linko Relaxing Loop, sakin ve basit bulmaca oyunlarından birisidir. Oldukça basit bir oyun olan Linko’yu hem kendiniz hem de çocuklarınız için tercih edebilirsiniz. Zihnin sakinleşmesini sağlayan bu oyunda basit bir labirentte ilerliyormuş gibi hissedebilir ve bulmacayı çözerek kendinizi mutlu edebilirsiniz.

TRAFİK SAĞLAYIN

Renkli ve dikkat çeken tasarımı ile bu oyun hem çocukları hem de yetişkinleri etkilemeyi başarıyor. Doğru adımlar ile kaza meydana gelmeden trafiğin akışının sağlanması gereken oyunda, biraz trafik bilgisi birazda mantık işin içerisine giriyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yapay zekâ teknolojisinin hızla geliştiği
Sıradaki Haber İnsanlarla doğal sohbet eden yapay zeka ChatGPT! Nasıl kullanılır? Püf noktaları