Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ana yemeklerin eşlikçisi bulgur pilavını bir de böyle deneyin! Nohutlu bulgur pilavı tarifi

Nerede ise tüm ana yemeklerin yanında servis edilebilen bulgur pilavını, bir de bizim tarifimiz ile deneyin. Nohutlu bulgur pilavı tarifimiz, yeni gözdeniz olacak!

Nerede ise tüm ana

Hazırlanışı pirinç pilavına kıyas ile çok daha basit olan bulgur pilavı, nerede ise tüm ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. Sade olarak hazırlanan bu pilav türü aynı zamanda sebzeler ve et ile de zenginleştirilebilir.

Hem doyurucu hem de besleyici bir içeriğe sahip olan bulgur pilavı, yalnızca yetişkinler tarafından değil çocuklar tarafından da severek tüketilir. Ancak bazı zamanlarda aynı tarif ile hazırlanan bulgur pilavı kişinin farklı tarifler sorgulamasına yol açabilir. Bizler de o kişiler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde lezzetli mi lezzetli bir bulgur pilavı tarifine yer verdik. İşte nohutlu bulgur pilavı tarifine dair ayrıntılar…

NOHUTLU BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 10 dakika içerisinde 4 kişilik nohutlu bulgur pilavı hazırlayabilirsiniz.

Nohutlu bulgur pilavı için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 2 su bardağı nohut, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tane kuru soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tane küçük boy kapya biber, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz.

NOHUTLU BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR? PÜF NOKTALARI

Nohutlu bulgur pilavı tarifinde en önemli püf nokta salçanın bulgurdan sonra eklenmesi ve sonrasında bulgur ile birlikte kavrulmasıdır.

Nohutlu bulgur pilavı yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:

  • Soğanları küp küp olacak şekilde doğrayın ve ardından da yağda bir güzel kavurun.
  • Biberi istediğiniz şekilde doğrayın ve haşlanmış nohut ile birlikte soğanların üzerine ilave edin.
  • Bulguru malzemelerin üzerine ekleyin ve kısa süre kavurun.
  • Bulgurun ardından salçayı ve baharatları da ilave edin ve kavurma işlemine bir süre daha devam edin.
  • Güzelce karıştırdığınız malzemeler, üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • 5 dakika sonra pilavı şöyle bir karıştırın ve kapağı yeniden kapatın.
  • Pişen pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra maydanoz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer
Sıradaki Haber Çay demlenene kadar hazır! Patatesli gül böreği tarifi