Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

100 bin TL’ye çalışacak işçi bulamıyorlar

Sanayi sektöründe yaşanan eleman sorunu giderek artarak devam ederken, kaynakçılara 100 bin, tornacılara 70 bin liranın üzerinde maaş veren yöneticiler çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını dile getiriyor.

Sanayi sektöründe yaşanan eleman

Sanayi ve inşaat sektörlerinde giderek artan iş gücü eksikleri, özellikle kaynakçı bulunamaması işleri durma noktasına kadar getirdi. Kaynakçı maaşları 100 bin liranın üstüne çıkarken, aynı sektörde çalışan mühendislerin maaşı 50-60 bin lirada bulunuyor. Torna ustasının maaşı ise 70 bin liraya kadar çıktı. Sektördeki istihdam sayısı 6 yıl önceki seviyenin altına inerek 1.5 milyona kadar düşerken, kepçe ve vinç operatörlerinin maaşları da 120 bin liralara çıkarak, mühendis maaşlarını geride bıraktı.

“TARİHTEKİ EN YÜKSEK MAAŞ”

Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan, konu hakkında: “Dolar bazında tarihteki en yüksek maaşı verir duruma geldik” dedi. AYSAD Başkanı Sait Salıcı’da, “Burada da ev bulma sıkıntısı var. Mesela Türk Cumhuriyeti’nden 7-8 kişi getiriyor ama bu kadar kişiye kimse ev kiralamadığı için çalışanları için ev satın alan sanayici bile var” dedi.

“ELEMAN BULMA PROBLEMİ YAŞANIYOR”

ED Fuarcılık tarafından düzenlenen İzmir Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda konuşan ve Türkiye’de üretilen her iki yattan birinin ihraç edildiğini belirten Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Başkan Yardımcısı, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçılar Birliği (GYHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cem Hüroğlu, “Gemi, yat ve tekne üretimi tarafında kalifiye eleman bulma problemi de yaşanıyor. Şu anda başlangıç pozisyonu için bir mühendisin aldığı maaş 50 bin TL’den başlıyor. Usta maaşları 60-70 bin TL’den başlarken, iyi bir kaynakçının maaşı ise 100 bin TL’yi geçiyor” dedi.