Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider? 9 Öneri
Yayla çorbası pişirenler oldukça zengin bir sofra hazırlama şansı elde ederler. Yayla çorbasının yanına yakışan birbirinden güzel lezzetler önerilerini sizin için hazırladık ve liste haline getirdik.
AVCI BÖREĞİ
İnce yufkaları üst üste ekleyerek birbirinden farklı malzemeleriyle avcı böreği hazırlanabilir. Bu malzemeler arasında en sık tercih edileni çoğunlukla peynirdir. Ama isteyenler ıspanak, kıyma, patates ve yeşillikler ile de avcı böreği hazırlayabilir. Yumuşak, çıtır ve leziz bir yapısı olan avcı böreği farklı bir tat oluşturarak yayla çorbasını tamamlayacaktır.
ZEYTİNYAĞLI FASULYE YEMEĞİ
Zeytinyağlı fasulye yemeği hazırlandığında yerde çorbasına ne kadar uyumlu olduğu fark edilecektir. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek genellikle çorbayla daha uyum içerisinde olur. Bu sebeple de baharat devresinden kullanılan malzemenin kalitesine kadar her bir unsura dikkat edilmesi ve ardından fasulye yemeği ve yayla çorbasının birlikte servis edilmesi önerilir.
ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ
Damaklarda lezzet şöleni oluşturmak isteyenler taze bamya dan yapacakları zeytinyağlı bamya yemeği ile istedikleri sonucu elde edebilir. Zeytinyağını da pişirilen ve yavaş yavaş hazırlanan bamya yemeği genellikle daha sağlıklı öğünler arasında bulunur. Hafif, sağlıklı ve lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler öğünlerine zeytinyağlı bamya yemeğini dahil edebilir.
GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR
Güveçte kaşarlı, mantar yemeli, yayla çorbası gibi çorbaların ardından emsal tercih edilen yemeklerden biridir. Hem ağızlarda mesela bir tat bırakmasını hem de lezzet şöleni sunması nedeniyle güveçte kaşarlı mantar kolaylıkla pişirilebilir. Fırında yapıldığı için sağlıklı bir seçenek dev ve yağ dengesine dikkat edildiğinde daha fit bir yemek yapılabilir.
ÇİPURA IZGARA
Yayla çorbasının yanına yakışan yemekler arasında balıklar da bulunur. Özellikle çipura gibi balıklar ızgarada pişirildiği takdirde hem vitamin ve mineral dengesi sağlanır hem de leziz bir yemek hazırlanır. Sağlıklı beslenmeye dikkat eden kişiler ızgaralı balık edebilirler. Bu balığı istedikleri takdirde tavada ya da fırında pişirmeleri de mümkün. Ancak genellikle ızgarada yapıldığında daha güzel sonuçlar elde edilir.
GÜVEÇTE KARİDES
Güneşte karides yemeği, özellikle baharat ve sarımsakla hazırlandığı için yoğun bir aromaya sahiptir. Keskin tatları sevenler için en uygun lezzetlerden biri de güveçte karidestir. Hem sağlıklı hem de protein dolu bir tabak hazırlamak isteyenler, güveçte karides pişirebilir. Fırında pişirilmesi daha kolay olan bu ülke farklı peynir çeşitleri eklendiğinde ortaya çıkan tat daha gelişmiş olacaktır.
PATLICAN SOTE
Yayla, çorbasının ardından genellikle patlıcanlı yemekler tercih edilir. Patlıcan sote özellikle zeytinyağını da hazırlandığı zaman içerisinde farklı sebzeler de dahil edilebilir. Örneğin biber, soğan ve sarımsak gibi ürünler ile birleştirilmesi patlıcan sotenin hem daha sağlıklı olmasını hem de lezzetinin artmasını sağlar.
KARIŞIK SEBZE KIZARTMA
Yayla çorbasının ardından karışık sebze kızartma yaparak yoğurt ile tüketilebilir. Kızartma yemeği yemek isteyenler, kızartma yemeklerinin içeriğini değiştirerek daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmektedir. Özellikle sebze kızartmalarda genellikle düşük miktarda yağ kullanıldığı için karışık sebze kızartma sağlıklı bir yemek olarak kabul edilir. Yayla çorbasını sebzede ne tamamlamak isteyenler yemeklerine limon, zeytinyağı ve sarımsak gibi tatlar ekleyebilir.
PATLICANLI KIYMALI PATATES
Patlıcan ve kıymalı malzemeler ile hazırlanacak olan patates özellikle doyurucu olması ile öne çıkar. Yayla çorbasının yanına tek bir yemek hazırlamak isteyenler tercihlerini patlıcanlı kıymalı patatesten yana kullanabilir.