Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapay Zekanın geleceği Kocaeli’de konuşulacak!

Kocaeli bu hafta sonu Yapa zeka konulu bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. 6 dernek ve kurumun ev sahipliğinde yapılacak etkinlik sonrası Kocaeli Üniversitesi çalıştayın raporunu hazırlayacak

Kocaeli bu hafta sonu

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Teknik Elemanlar Derneği ve Cihannuma Dayanışma ve İş Birliği Derneği ile birlikte Kocaeli’de yapay zeka etkinliği düzenlenecek. Toplam 2 gün sürecek olan etkinlikte Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği, Fırsatları ve tehditleri görüşülecek. 10-11 Mayıs günleri arasında Kocaeli Bilim Merkezinde düzenlenecek olan etkinliğin basın toplantısı bugün İzmit Seka Sahil’de bulunan Maide Restoran’da yapıldı.

“FIRSATLAR VE TEHDİTLER”

Açıklamayı Cihannuma Kocaeli Şube Başkanı Serkan Seyhan okudu. Seyhan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kocaeli Valiliği, Kocaeli Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Marmara Kalkınma Ajansı ve Teknik Elemanlar Derneği ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği, 10-11 Mayıs 2024 tarihlerinde “Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı bir çalıştay düzenliyor. Bu çalıştay, insanlığı etkisi altına alan yapay zekâ alanındaki gelişmeleri derinlemesine inceleyerek, fırsatları ve tehditleri tartışmayı amaçlamaktadır.

“GELECEĞE IŞIK TUTULACAK”

Çalıştay, yapay zekânın hızla gelişen teknolojik ve dijital dönüşüm sürecinde insanlığa sunabileceği fırsatları ve olası tehditleri ele alacak. Yapay zekânın kavramsal, felsefi, teknolojik, savunma, eğitim, istihdam, liderlik, yönetişim, etik, hukuki ve sosyolojik boyutları incelenecek ve katılımcıların görüşleri doğrultusunda gelecek projeksiyonları belirlenecektir. Bu çalıştay, akademisyenlerden sektör uzmanlarına, kamudan sivil toplum kuruluşlarına kadar geniş bir katılımcı profili ile gerçekleştirilecek. Değerli katılımcıların fikirleri ve önerileri, yapay zekâ alanında ülkemizin potansiyelini ortaya çıkaracak ve insanlığın geleceğine ışık tutacak önemli bir kaynak oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmit’te başıboş köpeklerin saldırısından kaçarken
Sıradaki Haber Köpeklerden kaçarken duvardan düşen genç: Çözüm neyse o yapılmalı