Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapay Zeka çalıştayına bilim insanları akın etti!

Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Derneği, 150 bilim insanını bir araya getirecek olan ‘yapay zeka’ konulu panelini düzenledi.

Cihannüma Dayanışma ve İş

Cihannüma Derneği’nin düzenlediği, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi ve Teknik Elemanlar Derneği’nin paydaş olarak destek verdiği “Yapay Zekâ ve İnsanlığın Geleceği: Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı çalıştay bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akademisyenler ve sektör uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda; Yapay Zeka’nın (YZ) Kavramsal ve Felsefi Boyutu, Teknoloji, Ar-Ge ve Mühendislik Boyutu, Savunma ve Ulusal Güvenlik Boyutu ve daha birçok önemli konu ele alındı.

PROTOKOL KATILIM SAĞLADI

Çalıştaya; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, ilçe kaymakamları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Şahin Talus, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Cihannüma Genel Başkanı Rıza Yorulmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Cihannnuma İl Temsilcisi Serkan Seyhan katılım sağladı.

ŞEHİR İLE AKADEMİYİ BULUŞUYOR

Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Nurdoğan Öztürk’ün programın başında yaptığı teşekkür konuşmalarının ardından söz alan Cihannüma Genel Başkanı Rıza Yorulmaz, “çalıştayımıza katkı sunmak üzere yurdumuzun dört bir yanından buraya gelem herkese teşekkür ederiz. Bu çalışmaların suya yazılır yazı kalmaması için çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Etkinliklerimizin çoğunu Anadolu’da yaptık. Şehir ile akademiyi buluşturmaya çalıştık. Bugün de burada güzel bir etkinlik düzenliyoruz. Dünya giderek global dijital bir hale geldi bu teknolojiyi planlayan daha az bulunmaktadır. Yapay zekadan yardım alarak dünyamız giderek güçlenmekte. Bu itibarla yapay zeka iyi anlaşılmasının ve doğru kullanılması gerektiği bir gerçeklik olarak karşınızda durmaktadır. İşte bu çalıştayımızda giderek hayatımızın bir parçası haline gelen yapay zekayı iyi anlamak için fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

AYDINLIK: ÖN AÇMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, “Dünyada özellikle 3 ana alanda yapay zeka yoksa yatırım sağlanmıyor. Biz buna uyum sağlamak zorundayız. Verimlilik noktasında da kolaylıklarını konuşacağız. Ben bu anlamda çalıştayımızın fayda sunmasını ve ön açmasını temenni ediyorum” dedi.

“ROBOTİK VE YAPAY ZEKA BÖLÜMLERİMİZİN AÇILMASINI KARARLAŞTIRDIK”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, “Geçmiş dönemlere baktığımızda tarım ve sanayi ön plana çıkıyorken bilgi toplumunda zeka öne çıkıyor. Yapay zeka teknolojileri günümüzde bir çok alanda kullanılıyor. Ön görü tahmin konusunda da avantajlar sağlıyor yapay zeka. Bilgiye erişim ve içerik oluşturmak kolay hale geliyor. Her teknolojik gelişmenin olumlu yanları olduğu gibi eleştirel yönleri de vardır. İnsanların işsiz kalabileceği tartışmaları var. Bazı branşlarda yapay zeka görevlilerin yerini alabilecek ama kimse kendini bir robota tamamıyla emanet etmeyecektir. Biz Kocaeli Üniversitesi olarak yapay zekanın alanlarına değer veriyoruz ve bu bağlamda çalışmalarımızı yapıyoruz. Robotik ve yapay zeka bölümlerimizin açılmasını kararlaştırdık.

YAVUZ: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE BAŞLADIK

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “400 yıla gidersek sanayi devriminin ecdadımızı ne hale getirdiğini düşünelim. Neredeyse koskoca bir imparatorluğu kaybettik ve Anadolu’ya sıkıştık. 150 yıldır İslam dünyası kan ve göz yaşı ile imtihan edilmeye devam ediyor. Netice itibariyle bir türlü tersine döndüremedik. Bu acılar devam ediyor. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı ne ile anlatacağız bilim sanayi ve güçle anlatacağız. Bizim yolculuğumuz ne olmalı? Sanayi devrimini madem ıskaladık yeni bir devrim var dijital çağ. Dijital çağı yakalamak çok daha kolay geçmişte yaptığımız hatalı yapmamalıyız evlatlarımızı bu alanda geliştirmeliyiz. Milli teknoloji hamlesine başladık. Birçok ihtiyacımızı karşılar hale geldik.

TOGG’UN KOCAELİ’DE OLMASI TESADÜF DEĞİL

Kocaeli Türkiye’nin yarışan yüzü. Biz orta ve yüksek teknolojiyi kullanan bir şehiriz. Bilişim Vadisi gibi geleceğe hitap eden önemli kurumların olduğu şehiriz. TOGG’un ve birçok yeniliğin çıktığı yeriz biz. Bu çalıŞtayın Kocaeli’de yapılması da bir tesadüf olarak nitelendirilemez. Dünyada kan be gözyaşını durduracaksak bizim özellikle dijitalleşmeye çok daha önem vermemiz gerek” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomik zorluklarla mücadele edenler için
Sıradaki Haber Nakit arayışında olanlara müjde! Akbank, Garanti BBVA ve İş Bankası faizsiz kredi için yarışıyor!