Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vergi borcu, harç ücreti, trafik cezası olanlar dikkat! Kamu alacaklarında faiz oranları arttı!

Devlet kurumlarına borcu olanları yakından ilgilendiren karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre kamu borçlarında yıllık yüzde 24 olarak uygulanan faiz oranı yüzde 36’ya çıktı.

Devlet kurumlarına borcu olanları

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında kamu alacaklarında faiz oranı değişikliğine gidildi. Yürürlüğe giren yeni kararla birlikte devlet kurumlarına borcu olanların ödeyeceği tecil faiz oranı ve gecikme zammı değişti.

Devletin vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer’i amme alacakları ve bu alacakların takibinden kaynaklanan masrafları kapsayan 6193 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 51. maddesi değiştirildi.

DEVLETE BORCU OLANLAR DİKKAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda kamu alacaklarında uygulanan faiz oranı yeniden güncellendi. Buna göre yıllık yüzde 24 olarak belirlenen tecil faiz oranı artık yüzde 36 olarak uygulanacak. Ayrıca 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da yer alan gecikme zammı oranı, yüzde 3,5 oranıyla her ay için ayrı ayrı hesaplanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Tahsilat Genel Tebliği’ne göre kamu alacaklarında bazı değişiklikler yapıldı. Bugünden itibaren yapılan müracaatlar kapsamında kamu borçlarında tecil edilen amme alacaklarına yıllık yüzde 36 tecil faizi uygulanacak.

YENİ FAİZ ORANININ UYGULAMASI

Kamu kurumlarına borcu olanları yakından ilgilendiren kararın uygulamasıyla ilgili detaylar belli oldu. Bu karar; vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası olanları doğrudan etkileyecek. Tebliğin yayım tarihinden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek alacakların tebliğin yayımı tarihinden önce tecil şartlarına uygun şekilde ödenmeleri halinde müracaat tarihinden itibaren eski tecil faizi uygulanacak.

Ancak bugünden önce tecil talebinde bulunulmuş ve tecil edilmiş amme alacaklarına yönelik tecilin ihlal edilmiş olması durumunda yeni faiz oranı işletilecek. Yeniden tecil yapılması durumunda bugüne kadar eski tecil faizi oranı, bugünden sonra ödenmesi gereken taksit tutarına ise yüzde 36 tecil faiz oranı uygulanacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüpraş’ın iştirakı Entek’in yüzde 100
Sıradaki Haber Tüpraş’tan dev enerji hamlesi! Milyonlarca euroluk Avrupa şirketini alıyor