Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vatandaş isyanda: Dere değil, kanalizasyon!

Kurban Bayramı yaklaştıkça besi yetiştiricilerinin yaptığı eksik işler, vatandaşı isyan ettiriyor. İşte onlara bir örnek daha…

Kurban Bayramı yaklaştıkça besi

Kurban Bayramı yaklaştıkça, besi yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerde çeşitli çevre sorunları da baş gösteriyor. Kurbanlıkları kendi yerlerine getiren hayvan yetiştiricileri, kendi işletmelerinde gerekli düzenlemeleri yapmıyor. Bu da ciddi sorunlara yol açıyor.

ÖNLEM ALMAYAN İŞLETMELER CEZALANDIRILMALI

Onlarca hayvanı işletmelerine getiren bazı duyarsız iş yeri sahipleri, hayvan gübreleri için çukur açmak gibi önlemleri almıyor. Onlarca belki yüzlerce büyükbaş hayvanın gübreleri biriktirilip, derelere boşaltılıyor. Bu tip işletmeler tespit edilip cezalandırılarak benzeri olayların yaşanmasının önüne geçmek ise vatandaşın yetkililerden beklentisi.

KARATEPE’DE

İşte ona bir örnek Kartepe’de yaşandı. Karatepe Köyü Deresine yüklü miktarda gübre bırakıldı. Derenin rengi değişirken, çevreye ağır bir koku yayıldı. Durumu gören vatandaşlar, “Dere değil kanalizasyon” diyerek yaşananlara adeta isyan etti.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Yıllardır devam eden bir sorun, kurban besi çiftlikleri tarafından herkesin gözü önünde yıllardır dereye bırakılan gübre vb. çöpler, defalarca şikayet edilmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. köy sakinlerinin isyanını herkes biliyor ama herkes kulağının üstüne yatıyor. Valiliğin acilen müdahale etmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Eğitim Vakfı Kongresinde yeni
Sıradaki Haber KEV’de Sirmen dönemi!